Enel Green Power a adaugat 40 MW de putere eoliana in Romania

Enel Green Power a adaugat 40 MW de putere eoliana in Romania

Enel Green Power a adaugat 40 MW in retea datorita parcului eolian Salbatica I, cu o capacitate totala de 70 MW. Capacitatea initiala de 30 MW a fost conectata la retea in decembrie anul trecut.

Parcul Salbatica a fost construit langa Tulcea (nordul Dobrogei) si include 35 de turbine eoliene de 2 MW fiecare.

Productia anuala estimata a intregului parc este de circa 200 de milioane KWh, cantitate suficienta pentru a acoperi nevoia de electricitate a 66.000 de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a circa 140.000 de tone de CO2 pe an.

Salbatica se alatura proiectului Agighiol, primul parc eolian al Enel Green Power in Romania, operational din decembrie anul trecut. Cu o capacitate instalata totala de 104 MW, cele doua parcuri vor genera peste 290 de milioane de kWh pe an, cantitate suficienta pentru a acoperi nevoia de electricitate a circa 97.000 de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a mai mult de 200.000 de tone de CO2.

„Ne continuam expansiunea in Romania in ritm accelerat, inceputa cu inaugurarea primului parc, Agighiol, acum numai cateva luni”, a declarat directorul general executiv al Enel Green Power, Francesco Starace.

Energia eoliana este cu siguranta cea mai promitatoare tehnologie regenerabila din sector energetic din Romania. Enel Green Power va continua investitiile in Romania, concentrandu-se in principal pe aceasta resursa dar evaluand si alte tehnologii.”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente