Enel Green Power aduce lumina pentru intalnirile COP 16

0
368
Enel a majorat capitalul unităţii de regenerabile din România
Enel Green Power aduce lumina pentru intalnirile COP 16

ENEL GREEN POWER ADUCE LUMINA PENTRU INTALNIRILE COP 16

  • Pe o suprafata de 2.500 m2 de pe acoperisul hotelului Moon Palace din Cancun au fost instalate celule fotovoltaice care vor genera 220 MWh anual, reducand emisiile de CO2 cu 110 tone pe an.
  • Printr-o colaborare unica, Enel Green Power, Ministerul italian al Mediului si autoritatile mexicane au dezvoltat primul proiect din Mexic ce utilizeaza tehnologie solara cu film subtire.

Ciudad de Mexico, 25 noiembrie 2010 – In contextul negocierilor COP 16 cu privire la schimbarile climatice, desfasurate in Cancun la finele lunii noiembrie, si ca dovada a unei cooperari publice-private intre Mexic si Italia, Enel Green Power a instalat o centrala solara ce furnizeaza energie regenerabila locatiei unde au loc intalnirilor COP 16 (Conference of the Parties in the United Nations Framework Convention on Climate Change – Conferinta partilor din Conventia cadru privind schimbarile climatice a Natiunilor Unite). Proiectul a fost implementat datorita sprijinului acordat de catre Ministerul italian al Mediului si SEMARNAT, Ministerul Mediului din Mexic.
Din 21 noiembrie, 903 panouri fotovoltaice de ultima generatie furnizati de catre Unisolar, cu o capacitate instalata de 130 kW, genereaza 220 MWh pe an pentru hotelul Moon Palace din Cancun, unde au loc intalnirile COP 16. Proiectul va reduce emisiile anuale de dioxid de carbon cu 110 tone, reducand astfel impactul asupra mediului.
„Enel Green Power are acces la expertiza si tehnologiile necesare pentru a dezvolta sectorul energiei regenerabile. Acest proiect combina tehnologie de ultima generatie cu un mecanism de cooperare intre sectorul public si cel privat. Rezultatul este un proiect inovator ce ne permite sa testam un model de afaceri bazat pe energie solara, care ar putea fi implementat si in alte zone ale tarii”, a declarat Nicola Melchiotti, Directorul General al Enel Green Power Mexic.
Caracteristicile fizice ale panourilor fotovoltaice amplasate pe acoperisul centrului Expo al hotelului Moon Palace din Cancun permit captarea luminii difuze si generarea de energie in conditii meteorologice extreme. Astfel, panourile usor de montat sunt rezistente la caldura si uragane.
Prin acest proiect, Enel Green Power reitereaza angajamentul in calitate de companie lider in dezvoltarea si operarea de solutii privind energia regenerabila, contribuind la obiectivele COP 16 referitoare la transferul tehnologic si reducerea de dioxid de carbon, conform prevederilor Conventiei cadru privind schimbarile climatice a Natiunilor Unite si ale Protocolului de la Kyoto.

Despre Enel Green Power

Enel Green Power este o companie listata la bursa, parte a Grupului Enel. Este dedicata energiei regenerabile, fiind prezenta in Europa, America de Nord si America Latina. Este unul dintre liderii la nivel mondial in industria in care opereaza, cu o capacitate instalata de circa 5.900 MW si peste 600 de centrale operationale in 16 tari. In 2009, compania si sucursalele sale au produs 21 miliarde kWh de energie din surse hidrologice, solare, eoliene, geotermice si biomasa.

Despre Enel

Enel este cea mai mare companie italiana in domeniul energiei electrice si cea de-a doua companie europeana de utilitati in functie de capacitatea instalata. Este un jucator integrat, activ in sectorul energiei electrice si al gazelor naturale. Enel este prezenta in 40 de tari din intreaga lume, avand o capacitate de productie de 95.000 MW si vinde energie electrica si gaze naturale catre peste 61 milioane de clienti.LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.