ENREG Energia Regenerabila, a cincea editie, prima zi de succes

ENREG Energia Regenerabila, a cincea editie
ENREG Energia Regenerabila, a cincea editie

A V-a editie ENREG Energia Regenerabila, cel mai mare si important eveniment pe energie regenerabila si eficienta energetica in constructii si renovari din triunghiul de frontiera Romania – Ungaria – Serbia, impreuna cu prima editie PV Platform Romania – punctul de intalnire nr. 1 pentru expertii din domeniul fotovoltaic, si-a deschis portile azi, 6 martie 2013, la Expo Arad International.

Peste 115 expozanti, din 14 tari, de pe 2 continente isi prezenta produsele, serviciile, posibilitatile de finantare si proiectele realizate sau planuite pe viitor in acest domeniu, pe parcursul celor 3 zile de eveniment. Targul va putea fi vizitat pe perioada 06-08 martie 2013, zilnic intre orele 9-18.

Ceremonia de deschidere a evenimentului a avut loc azi, 6 martie, de la ora 11. Ne-au onorat cu prezenta Radeczky JENÖ, Comisar Ministerial Relatii Economice Externe, Vicepresedinte Relatii Economice Externe Camera de Comert si Industrie, Ungaria; Adrian DIMACHE, Secretar General, Camera de Comert Italiana pentru Romania si Nicolae Bacanu, Vice-Presedinte, Camera de Comert si Industrie Romania, Presedinte Camera de Comert si Industrie Arad, Romania. Avena GALL-TAMAS – Director REECO RO EXPOZITII a moderat evenimentul.

Desi suntem martorii crizei financiare care se manifesta in intreaga lume, investitorii sunt in cautarea de oportunitati interesante si sigure. In ultimii ani numarul companiilor europene din domeniul energiei a crescut rapid, iar investitiile in energia regenerabila stabilesc recorduri in fiecare an. Sunt tot mai multi antreprenori care au in vedere constructia de centrale hidroelectrice, campuri de panouri solare sau fabrici pe baza de biomasa. Aceasta tendinta impreuna cu potentialul energetic oferit de fiecare zona a tarii, indreapta atentia inspre Romania. REECO, organizator al evenimentului a reusit sa aduca peste 115 expozanti, din 14 tari europene, de pe 2 continente pe o suprafata de aproximativ 3000m², in 3 pavilioane expozitionale. Printre expozanti se numara: producatori, furnizori, prestatori de servicii si distribuitori din domeniul energiei regenerabile si eficientei energetice.

PV Platform Romania vine in sprijinul investitorilor in energie fotovoltaica, cu peste 60 de expozanti care vor putea fi gasiti mai usor de catre vizitatorii de specialitate, datorita amplasarii standurilor in halile A si C din cadrul Expo Arad International. Printre companiile expozante din acest domeniu se numara: IDEEMASUN energy GmbH, Productie Energie Verde, PM Service srl, Solanna Investment SRL, Sunrise PV, RECOM Ltd, Inversolar Energy SRL, Ravano Green Power, Solargreen International SRL, Apolo Solar s.r.o., China Sunergy Europe GmbH, si altii. In Hala B vizitatorii vor putea intra in contact cu firme din domenii ca: biomasa, cogenerare, hidroenergie, electricitate si eficienta energetica in constructii si renovari, servicii.

In paralel cu targul azi, a avut loc prima parte a PV Conference – Changes & Risks, urmand ca maine, 7 martie, sa se desfasoare cea de-a doua parte a conferintei. Tot astazi a avut loc si Intalnirea EuroRegionala: IBEF, in cadrul careia experti din Serbia, Ungaria si Romania s-au intalnit pentru a discuta probleme legate de energii regenerabile si posibilitati de dezvoltare in aceasta regiune.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente