Eoliana pentru facturi mai mici, la Crucea: Economie la buget, prin investitii in energie verde

 Eoliana pentru facturi mai mici, la Crucea: Economie la buget, prin investitii in energie verde
Eoliana pentru facturi mai mici, la Crucea: Economie la buget, prin investitii in energie verde

Localitatea Crucea reprezinta un model de modernizare in randul comunelor constantene. Mai mult decat atat, investitiile facute sunt de anvergura, fiind menite sa produca efecte pe termen lung. SC ENEL Distributie Dobrogea SA este, incepand de astazi, unul din partenerii administratiei locale de la Crucea. Tot astazi, incep lucrarile de racordare la reteaua electrica centrala a unei eoliene de 200 kw, care va fi amplasata in intravilanul comunei, pe strada Campului nr. 1, judetul Constanta. „Luni, contabilul-sef a fost in capitala, la o intrevedere cu reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pentru instruirea in vederea implementarii adecvate a tuturor stadiilor de proiect. Incepand de maine (n.r. astazi), vreme de sapte luni, eoliana va intra in circuitul retelei electrice, iar dupa aceasta perioada, vor incepe sa se vada concret beneficiile acestei surse de energie ecologica. Eoliana va contribui major la reducerea cheltuielilor si a facturilor de energie electrica de la iluminatul public“, a declarat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.

Proiectul, ale carui lucrari se desfasoara in prezent, prevede, pe langa construirea unei centrale eoliene, si infiintarea unei statii de biogaz – energie verde, care va asigura alimentarea iluminatului public in comuna, conform spuselor gospodarului-sef.

Scopul proiectului este de a reduce cheltuielile bugetare prin folosirea la maximum a resurselor naturale si eficientizarea calorica, reducand astfel considerabil costurile din sectorul energetic. „Valoarea intregii investitii este de aproximativ un milion de euro, iar fondurile sunt asigurate din bani europeni. Deja am primit o prima parte din banii aferenti lucrarilor, de la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit“, a adaugat primarul Gheorghe Frigioi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente