Romania este mai expusa riscurilor naturale decat Republica Moldova si Bulgaria

Romania este mai expusa riscurilor naturale decat Republica Moldova si Bulgaria

Romania este mai expusa riscului de catastrofa naturala decat Republica Moldova si Bulgaria, potrivit Raportului Mondial al Riscurilor, realizat de catre Institutul pentru Mediu si Securitate Umana din cadrul Universitatii Natiunilor Unite, se arata intr-un comunicat al Fundatiei Terra Mileniul III, remis Agerpres.

Romania ocupa pozitia 84 din 173 in clasamentul statelor cu risc de dezastre naturale, fiind devansata din acest punct de vedere de catre Republica Moldova (108), Botswana (109) si Bulgaria (118).

Qatar este statul cu cel mai scazut risc de dezastre naturale, ocupand ultima pozitie din clasament, iar Vanuatu este tara cu cel mai mare risc de dezastre naturale, fiind lovita frecvent de cicloane si extrem de vulnerabila fata de efectele schimbarilor climatice.

In raport se precizeaza ca „riscul de catastrofe naturale al oricarei tari mai depinde si de conditiile economice, sociale si institutionale ale societatii respective”.

Documentul, lansat in cadrul Zilei Internationale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, ierarhizeaza 173 de state in functie de o serie de indicatori privind susceptibilitatea structurala, capacitatea de gestionare a unei catastrofe naturale si expunerea la manifestari extreme ale unor fenomene naturale, precum cutremure, furtuni, inundatii, seceta.

Fundatia Terra Mileniul III urmareste sa readuca in atentia publicului problema accentuarii efectelor schimbarilor climatice pe teritoriul Romaniei prin prezenta unor fenomene care afecteaza siguranta populatiei si economia nationala: seceta extrema, inundatii, incendii, alunecari de teren.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente