Exxon o ia pe drumul verde – 600 de milioane de dolari in alge

0
434

Exxon Mobil Corp a anuntat ca va investi peste 600 de milioane de dolari in tentative de a produce combustibil din alge,exxon460.jpg relateaza Reuters.

Asta dupa ce oficialii marii companii au declarat in mai multe randuri ca nu sunt interesati de „ineficienta” energie regenerabila. Aliati cu Synthetic Genomics Inc., cei de la Exxon pleaca asadar pe drumul energiei verzi si nu oricum, ci in stil mare si cu planuri pe masura. „Combustibilul pe baza de alge vine in intampinarea cererii tot mai mari in intreaga lume pentru combustibili care sa contribuie la reducerea emisiilor cu efect de sera”, a declarat Michael Dolan, vicepresedinte Exxon.

Este adevarat ca si alte mari companii, cum ar fi Royal Dutch Shell Plc, sunt interesate de domeniu, dar pana acum rezultatele s-au lasat asteptate. Solutia comerciala, in opinia tuturor celor care s-au apucat sa investeasca in asa ceva, ramane o tinta pentru anii viitori.

De ce algele? Pentru ca, spre deosebire de combustibilul denumit generic biomasa, nu intra in competitie pentru spatiu cu cerealele din care oamenii se hranesc, deci producerea lui nu ar determina o crestere a pretului alimentelor, potrivit Reuters.
In orice caz, este binevenita schimbarea de atitudine a celor de la Exxon, companie care a avut un cuvant greu de spus cand s-a opus investitiilor in domeniul energiei verzi, ba, mai mult, a finantat studiile care au incercat sa demonstreze ca incalzirea globala nu este un rezultat al activitatilor umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.