LONDRA – Guvernul britanic sfatuieste femeile insarcinate sau care alapteaza sa creasca consumul lor de vitamina D in timpul lunilor grele de iarna pentru a reduce riscul aparitiei unor boli de oase sau de alta natura la copiii lor.

Departamentul Sanatatii a declarat ca doctorii au raportat un numar tot mai mare de cazuri de deficienta a vitaminei D la copii.

Departamentul declarat ca copiii de origine asiatica, africana si din Orientul Mijlociu ar putea fi expusi unui risc mai mare.

Oamenii cu piele inchisa la culoare nu absorb atat de multa lumina solara – o sursa pentru vitamina D – prin piele si ar putea sa isi acopere o mare parte a corpului lor din motive culturale, a declarat departamentul.

“Daca o femeie insarcinata sau care alapteaza duce lipsa vitaminei D, copilul va avea de asemenea niveluri reduse de vitamina D si calciu, ceea ce poate duce la dezvoltarea de catre copii a unor boli in primele luni de viata,” a declarat Colin Michie, un pediatru la Spitalul Ealing din Londra.

Vara, o expunere de 15 minute la lumina soarelui a bratelor si umerilor va crea cantitati suficiente de vitamina D in corp, a declarat Departamentul Sanatatii.

Dar in lunile de iarna cand lumina soarelui este limitata, vitamina trebuie sa fie obtinuta din surse alimentare precum somon, carne de ton si sardine, oua, cereale intarite si paine.

Departamentul Sanatatii a declarat ca femeile insarcinate sau care alapteaza si copiii cu varste de sub 4 ani ar putea beneficia de pe urma consumarii unui supliment zilnic de vitamina D de 800 IU (10 micrograme) in timpul iernii.

Departamentul i-a sfatuit pe cei care considera ca duc lipsa de vitamina D sa isi consulte doctorul de familie.

O lipsa a vitaminei poate duce la rahitism, o boala comuna la inceputul secolului trecut si despre care se crede ca a fost eliminata in anii 1950 datorita nutritiei imbunatatite.

Boala poate cauza oase deformate, dantura slaba, blocarea cresterii si o sanatate proasta in general.

Sursa: Epoch Times

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here