Finantare de aproape 900.000 de lei pentru parcurile din Simleu

0
490
Cele doua parcuri din Simleu vor fi amenajate cu 900.000 de lei
Cele doua parcuri din Simleu vor fi amenajate cu 900.000 de lei

Ministerului Mediului si Padurilor a publicat pe site-ul propriu Proiectul de Hotarare a Guvernului privind aprobarea proiectelor selectate si a finantarii acestora in cadrul Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati. Printre acestea se numara si proiectul depus de primaria Simleu Silvaniei.

„Programul de imbunatatire a calitatii mediului prin crearea de spatii verzi in orasul Simleu Silvaniei” prevede lucrari de investitii pentru doua amplasamente: Parcul Malul Crasnei cu o suprafata de 9.770 metri patrati si Parcul Cartier Bradet cu o suprafata de 3.830 metri patrati.

Pentru lucrarile ce vor fi executate in cele doua amplasamente, proiectul hotararii aproba suma de 893.426 lei. Finantarea proiectelor in cadrul programului se asigura din bugetul Fondului pentru mediu pentru anul 2010.

„Ne-am propus amenajarea celor doua locatii deoarece acestea beneficiaza de un grad mare de accesibilitate. Intentionam sa le transformam in zone de relaxare pentru simleuani si turisti. In perioada imediat urmatoare vom semna contractul de finantare cu Ministerului Mediului si Padurilor pentru ca apoi sa demaram procedurile de achizitie publica astfel incat lucrarile sa poata demara in primavara anului viitor. Estimez ca in aproximativ trei luni investitia in cele doua parcuri va fi finalizata”, a declarat Septimiu Turcas, primarul orasului Simleu Silvaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.