Firma Altius isi dubleaza capacitatea fabricii de panouri solare de la Giurgiu

Firma Altius isi dubleaza capacitatea fabricii de panouri solare de la Giurgiu
Firma Altius isi dubleaza capacitatea fabricii de panouri solare de la Giurgiu

Firma Altius Fotovoltaic din grupul Bomax, controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu, va finaliza in cel mult doua luni extinderea fabricii de panouri fotovoltaice din Zona Libera Giurgiu, investitie de 3-4 milioane euro, a declarat directorul general al companiei, Ion Murgescu, citat de Mediafax.

“In una-doua luni ne dublam capacitatea de productie, la 220.000-230.000 de panouri pe an. Investitia este de 3-4 milioane de euro”, a afirmat Murgescu.

Firma a inceput sa produca panouri fotovoltaice in 2012, in urma unei investitii de opt milioane de euro, din care jumatate a fost ajutor de stat.

Altius este singurul producator de panouri solare din Romania. Alte doua fabrici, ale Renovatio si Siliken, au fost inchise.
Dupa dublarea capacitatii, fabrica va produce panouri fotovoltaice suficiente pentru instalarea a circa 66 MW in parcuri fotovoltaice. Potrivit lui Murgescu, in acest in Romania urmeaza sa mai fie instalate parcuri fotovoltaice de 600 MW, de la circa 1.000 MW in prezent.

Murgescu declara anul trecut ca Altius importa materialele necesare productiei de panouri solare din Taiwan si Uniunea Europeana, iar din Romania cumpara doar ramele, de la Alprom Slatina, firma controlata de producatorul de aluminiu Alro Slatina. Grupul Bomax este si proprietarul supermarketurilor Interex, pe care le-a cumparat de la compania franceza Interex, care a iesit de pe piata romaneasca anul trecut.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente