Fonduri pentru proiecte de energie durabila

0
452
Proiectele de mediu, culturale şi infrastructură sunt prioritare în cadrul SUERD
Proiectele de mediu, culturale şi infrastructură sunt prioritare în cadrul SUERD
Fonduri pentru proiecte de energie durabila
Fonduri pentru proiecte de energie durabila

Parlamentul European a votat astazi mobilizarea a 146 milioane de euro din fondurile neangajate in vederea finantarii unor proiecte in materie de economie de energie, eficienta energetica si de energie regenerabila.

Legislatia astfel modificata privind Planul european de redresare energetica va redirectiona fondurile neutilizate catre un nou fond pentru a finanta proiecte precum: renovarea unor cladiri publice sau private pentru a imbunatati eficienta energetica sau pentru a face trecerea la energia regenerabila; construirea unor instalatii de incalzire si energie bazate pe energii regenerabile, si integrarea acestora in retele de distributie; transport public urban curat prin introducerea vehiculelor electrice si pe baza de hidrogen; infrastructuri locale, precum iluminare stradala eficienta, stocarea energiei electrice sau sisteme inteligente de masurare.

Fondul va ajuta autoritatile locale si regionale la finantarea unor astfel de proiecte, care trebuie sa fie viabile din punct de vedere economic si financiar, asa incat sa refinanteze investitiile in timp util . Incepand cu 1 ianuarie 2011, 146,34 milioane de euro vor fi disponibile. Suma este alocata  pana la 31 martie 2014.

Contributiile din acest fond pot lua forma unor imprumuturi, garantii sau produse financiare. Pana la 15% din finantare poate fi utilizata pentru asistenta tehnica acordata autoritatilor publice in vederea elaborarii de proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.