Franta, catre un consum si o productie mai durabile

In perioada 1-7 aprilie se desfasoara in Franta „Saptamana Dezvoltarii Durabile” care are ca tema un consum si o productie mai durabile. Acest eveniment este organizat inca din anul 2002 la initiativa primului ministru si are ca obiective: informarea publicului asupra celor trei componete ale dezvoltarii durabile ( dezvoltarea ecnomica, progresul social si protectia mediului) si a faptului ca o crestere economica trebuie sa asigure premisele progresului social si protectiei mediului . Un alt obiectiv ar fi motivarea si sustinerea schimbarilor comportamentelor si metalitatilor pentru a actiona in favoarea dezvoltarii durabile.

Maniera noastra de a produce si de a consuma are efect direct asupra dezvoltarii durabile, iar atunci cand cumparam un produs, cumparam de fapt conditiile de munca a celor care au realizat produsul, conditiile de fabricare, de evolutie si de reciclare a produsului, si deci impactul produsului asupra mediului. Astfel ca si consumatori putem actiona concret pentru a diminua efectele nefaste pe care produsele cumparate le genereaza asupra mediului.

Pentru o mai buna informare a publicului au loc diverse activitati la care sunt invitati sa participe toti membrii societatii care pot promova practici durabile cum ar fi: optimizarea consumului de energie, trierea corecta a ambalajelor, achizitionarea produselor „ecologice”.

Respectand tema „productia si consumul durabile” participantii pot organiza activitati care sa abordeze aspecte legate de deseuri, energie, turism, habitat, comert echitabil, loisir.

Pentru al treilea an consecutiv are loc si un concurs de creatie pentru tineri. In ceea ce priveste stilul si tehnica, totul este permis, de la acuarela la fotomontaj, in stil grav sau umoristic. La acest concurs pot participa toti „artistii naturii” cu varsta cuprinsa intre 18-25 de ani. Castigatorii sunt recompensati cu excursii si biciclete electrice.

Sursa: L`internaute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *