Merele sau spanacul se presupune ca se numara printre alimentele recomandate pentru o viata sanatoasa de orice medic. Totusi, o organizatie ecologica a Statelor Unite ale Americii a intocmit doua „liste negre” cu legume si fructe periculoase pentru sanatate.
Ce le poate face pe legume sau pe fructe nocive pentru om? Pesticidele, sustine o echipa de specialisti dintr-o organizatie ecologica americana.
Acestia au intocmit doua liste cu fructe si legume care pot reprezenta un pericol pentru sanatate, in functie de urmele de pesticide depistate.
Astfel, cele mai riscante sunt merele, telina, ardeiul gras, piersicile, capsunii, nectarinele, strugurii, spanacul, salata verde, castravetii, afinele si cartofii.
O cantitate mai mica de pesticide a fost detectata in ceapa, ananas, avocado, varza, mazare, sparanghel, mango, vinete, kiwi, pepene galben si rosu, grepfrut, ciuperci si cartofii dulci.
Specialistii avertizeaza ca pesticidele nu pot fi eliminate prin preparare termica si indeamna cumparatorii sa nu mai creada tot ce spun vanzatorii, care, cateodata, se jura ca produsele nu sunt atinse de vreo substanta, desi nu este adevarat.