Gala Societatii Civile si-a desemnat castigatorii

Gala Societatii Civile si-a desemnat castigatorii

In cadrul celei de-a zecea editii a Galei Societatii Civile, care a avut loc in data de 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti,  au fost premiate si aplaudate cele mai bune proiecte si programe ale sectorului non-profit si neguvernamental din Romania.

Marele Premiu a revenit proiectului “Parteneriat pentru viata – Solutia de Telemedicina a celor de la Fundatia pentru SMURD, care, in parteneriat cu Vodafone Romania, au reusit sa implementeze la nivel national solutia de telemedicina, ce permite transmiterea simultana a parametrilor medicali si identificarea in timp util a cazurilor grave. Proiectul este, de asemenea, castigatorul premiului I la Sectiunea Sanatate.

Castigatorii au fost alesi dintr-un total de 176 de proiecte inscrise anul acesta in competitie.

Premiile I, pe sectiuni, au fost revendicate dupa cum urmeaza: Educatie, Invatamant, Cercetare – Fiecare copil in gradinita, Asociatia Ovidiu Rom, Arta si Cultura- LiterNet.ro (2011), Asociatia LiterNet, Apararea drepturilor individuale/ colective- Campania de advocacy „Apel pentru indemnizatia mamelor”, Asociatia M.A.M.E., Comportament civic si participare publica – Hospice la Bucharest International Marathon, Hospice Casa Sperantei, Sanatate – VODAFONE ROMÂNIA SI SMURD – PARTENERIAT PENTRU VIATĂ – Solutia de Telemedicina, Fundatia pentru SMURD, Incluziune sociala – Scoala diversitatii- sectorul 5, promotor al educatiei incluzive si non discriminarii in scoala, Asociatia Sfantul Stelian si Big Build 2011, Habitat for Humanity Romania, Servicii de asistenta sociala – Centru de interventie timpurie pentru copilul cu dizabilitati, Fundatia Inima de Copil, Protectia mediului – Plantam fapte bune in Romania, EcoAssist si Curatenia de Toamna in Gradina Botanica, Asociatia Team Work, Dezvoltare economica si sociala – ECO H2O – Prima statie de epurare ecologica, Mihai Eminescu Trust, Proiecte pentru TINERET- RoJAM – Fa urmatorul pas!, Organizatia Nationala CERCETASII ROMÂNIEI, Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT- Big Build 2011, Habitat for Humanity Romania.

La sectiunea Buget – / Eficienta +, premiul a fost revendicat de proiectul LiterNet.ro (2011),  implementat de Asociatia LiterNet.

 

Auditul Serviciilor Sociale pentru Copii din Romania, realizat de Hope and Homes for Children Romania a castigat Premiul pentru Impact, iar Premiul pentru Durabilitate a fost acordat proiectului ECO H2O – Prima statie de epurare ecologica, a celor de la Mihai Eminescu Trust.

Premiul pentru Originalitate a fost castigat de Limonada lui Iulian, proiect realizat de Asociatia BENEVA, iar la Proiecte si campanii de CSR, premiul I s-a dus la Asociatia Ovidiu Rom si Carrefour pentru Fiecare Copil in Gradinita.

La sectiunea Programe sunt doi castigatori ai premiului I: Sprijinirea/ constructia si dotarea, la nivel national, a centrelor de formare SMURD, Fundatia pentru SMURD si HOSPICE Casa Sperantei, 2 decenii de Ingrijire Paliativa in Romania, proiect realizat de Hospice Casa Sperantei.

Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile, acordat pentru al doilea an in cadrul Galei, a fost oferit organizatiei Policy Center for Roma and Minorities.

Cu ocazia editiei aniversare, premiile speciale oferite de catre Fundatia Gala Societatii Civile s-au dus catre marii finantatori ai sectorului non-profit, pentru contributia adusa la dezvoltarea societatii civile: CEE TRUST – Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, Fundatia Soros Romania, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Comisia Europeana, Norway Grants and EEA Grants, Swiss-Romanian Cooperation Programme (Programul de Cooperare Elvetiano-Roman) si Romanian-American Foundation.

Festivitatea de premiere a avut loc la Opera Natioanala Bucuresti si a fost prezentata de Paula Herlo si Alex Dima, seniori corespondenti ai Stirilor ProTv. Evenimentul a reprezentat un prilej de intalnire pentru aproape 1.000 de reprezentanti ai sectorului non-profit, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului neguvernamental, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania,  dar si reprezentanti ai sectoarelor public si privat si, bineinteles, jurnalisti.

Pentru mai multe informatii despre eveniment, castigatori si proiectele inscrise in competitia din acest an puteti accesa site-ul www.galasocietatiicivile.ro.

Initiata in anul 2002, de-a lungul celor zece editii ale Galei Societatii Civile, au fost inscrise in competitie peste 1.300 de proiecte, semnate de catre organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice. Inca de la prima editie, cand au fost inscrise 38 de proiecte in competitie, misiunea Galei a ramas aceeasi, aceea de a promova si premia activitatea sectorului non-profit.

Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei “Gala Societatii Civile”, part of Millenium People.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *