GarantiBank refinanteaza unul dintre cele mai mari parcuri solare din Romania

GarantiBank refinanteaza unul dintre cele mai mari parcuri solare din Romania
GarantiBank refinanteaza unul dintre cele mai mari parcuri solare din Romania

GarantiBank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala si detinuta de Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB) – in topul celor mai solide 20 de banci din lume potrivit Bloomberg, a acordat o refinantare in valoare de 10 milioane euro companiei Tinmar, unul din cei mai mari comercianti privati de electricitate din Romania.

Refinantarea a fost acordata pentru o centrala fotovoltaica de 10 MW putere instalata in Bucsani, Giurgiu. Acest proiect face parte dintr-un parc solar de 18,5 MW – unul dintre cele mai mari din Romania, inaugurat in iunie 2013.

Creditul refinanteaza 70% din investitia totala de 15 milioane euro si a fost acordat pe o perioada de aproape 10 ani.

“In primele trei trimestre din 2013 am observat ca cererea de credite din partea companiilor a inregistrat o evolutie pozitiva. GarantiBank este foarte activa pe acest segment, atat in ceea ce priveste imprumuturile pe termen scurt, cat si pe termen lung. Prin urmare, am avut rezultate foarte bune din colaborarea cu clientii corporate. In ceea ce priveste sectorul energiei regenerabile, strategia noastra este sa stabilim parteneriate pe termen lung cu clientii, oferindu-ne sprijinul in astfel de proiecte. In primele noua luni din 2013, am oferit credite in valoare de 50 milioane euro pentru proiecte de energie verde”, a declarat Cagri Memisoglu, Director General Adjunct GarantiBank.

Proiectul a fost dezvoltat in comuna Bucsani din judetul Giurgiu, pe o suprafata de 24 hectare. Capacitatea instalata a centralei este de 10 MWp si consta in 41.624 panouri fotovoltaice, fiind unul din cele mai mari parcuri solare functionale din Romania.

“Cand Romania a semnat protocolul European pentru 2020, Tinmar Ind, fiind unul dintre cei mai mari furnizori din Romania, s-a confruntat cu o incertitudine in ceea ce priveste stabilizarea preturilor si prognozelor in activitatea sa de furnizare. Am analizat si am vazut aceste schimbari ca o oportunitate pentru abordarea unei strategii de integrare verticala. Mediul de afaceri propice creat in segmentul de energie solara, prognozele de productie precise si conditiile optime de iradiatie din Romania au facut ca acest sector sa devina unul dintre cele mai importante obiective de investitii pentru noi. In acest moment avem in portofolio mai multe parcuri fotovoltaice cu o putere instalata de 50MWp, si urmarim in continuare noi achizitii”, a declarat Adrian Pavelescu, Director Departament de Energie Regenerabila, Tinmar Group.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente