Garda de Mediu Hunedoara a luat atitudine in cazul incendiilor de vegetatie provocate intentionat

0
421
Garda de Mediu Hunedoara a luat atitudine in cazul incendiilor de vegetaţie provocate intenţionat
Garda de Mediu Hunedoara a luat atitudine in cazul incendiilor de vegetatie provocate intentionatmmml

Sesizare penala pentru incendii de vegetatie provocate intentionat

Procurorii din judet trebuie sa cerceteze persoanele care au pus focul in urma caruia a ars si o plantatie de salcam

Pompierii hunedoreni au avut de luptat cu un numar foarte mare de incendii

Comisarii de mediu din judetul Hunedoara au depus o o sesizare penala in urma a trei incendii de vegetatie uscata provocate intentionat de persoane necunoscute.

Cele trei incendii s-au produs in zona municipiului Deva, in ultimele doua saptamani, iar plangerea penala a ajuns la procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Deva. „In urma acestor incendii au ars peste 3 hectare de vegetatie uscata si o plantatie tanara de salcam. La dosarul inaintat Parchetului am anexat procesele verbale incheiate de pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, dar si o nota de constatare in care se arata ca focul a fost pus intentionat in toate cazurile”, a declarat pentru Agerpres, Cristian Moldovan, seful Comisariatului Garzii de Mediu Hunedoara.

Patrulari pentru limitarea incendiilor

Cristian Moldovan, seful Comisariatului Garzii de Mediu Hunedoara

Conducerea Garzii de Mediu Hunedoara sustine ca incendiul cel mai grav a fost semnalat la plantatia de salcam, unde flacarile au reusit sa cuprinda o suprafata de aproape 3 hectare, iar pompierii au ajuns mai tarziu la locul faptei. In celelalte doua cazuri, incendiile au fost de mai mica amploare, fiind sesizate imediat pompierilor. „Numarul incendiilor semnalate de la inceputul acestui an este egal cu cel din intreg anul 2011. De aceea, trebuie facut ceva pentru limitarea acestora, mai ales ca au un impact negativ asupra mediului prin degajarea de CO2 si arderea vegetatiei’, a mai spus Moldovan.
Toate zonele din judetul Hunedoara vor fi monitorizate de garda de mediu, care va solicita detinatorilor de terenuri sa efectueze patrulari in vederea prevenirii izbucnirii altor incendii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.