Branza din seminte de floarea-soarelui este o alternativa la produsele lactate. Are un continut ridicat de proteine, vitamine, minerale si merge de minune pentru micul dejun sau pentru o gustare.
Aveam in frigider sfecla rosie fiarta pe care intentionam sa o combin cu ceva consistent. Astfel, ca aseara am pus la inmuiat o jumatate de cana cu seminte de floarea soarelui crude, iar dimineata le-am transformat intr-o pasta cu ajutorul blenderului. Pasta obtinuta ca branzica de casa si am zis ca sigur nu strica sa-i adaug ardei pentru un plus de savoare. Am completat acest mic dejun cu germeni din seminte de floarea soarelui penru ca au un continut bogat clorofila, proteine si calciu, pe langa multi alti nutrienti.
Semintele crude de floarea soarelui au un continut ridicat de acizi grasi esentiali, vitamine (E, A, D, complexul vitaminic B), multe minerale (zinc, fier, calciu, mangan, potasiu, fosfor) si proteine. Acestea sunt considerate amplificator de energie penru ca hranesc organele digestive, splina si pancreasul, scrie nutritionistul britanic Gillian McKeith in cartea sa “Hrana vie pentru sanatate”.
Ca sa prepari branza din seminte de floarea soarelui ai nevoie de:
– 1/2 cana cu seminte de floarea soarelui crude si inmuiate peste noapte in apa;
– 1 ardei capia sau un gogosar;
– putina ceapa pentru gust;
– piper negru;
– sare de mare;
– 1 lingura cu fulgi de drojdie inactiva (optional);
– 2 linguri cu ulei de masline sau de floarea soarelui presat la rece;
– 3-4 linguri cu apa sau cat e necesar pentru ca blenderul sa amestece branza.
Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana obtii o pasta cremoasa. Daca ti se pare prea lichida poti sa pui o lingura cu seminte de chia care vor absorbi lichidul, oferind o consistenta cremoasa.
Prepara salata de sfecla rosie, amestecand feliile cu ulei de masline, otet si sare.
Pofta buna!