GDF SUEZ Energy Romania investeste in centrala eoliana din Baragan

GDF SUEZ Energy Romania investeste in centrala eoliana din Baragan

Pana la sfarsitul anului 2012, GDF SUEZ Energy Romania va investi 80 de milioane de euro in centrala eoliana din localitatea Gemenele, din judetul Braila, potrivit lui Frederic Bellon, directorul de Achizitii si Afaceri generale al companiei.

„Investitiile din 2012 presupun investitii in cladiri, in parcul auto, in sistemul IT si in mod exceptional anul acesta avem o investitie mare in zona Baragan, unde dezvoltam o centrala eoliana pentru a deveni producatori de energie electrica. Centrala se va finaliza la sfarsitul acestui an, iar investitia totala se ridica la aproximativ 80 de milioane de euro”, a declarat Frederic Bellon.

Capacitatea de productie instalata a centralei eoliene va fi de 48 MW, iar investitiile Distributiei Sud Retele pentru 2012 ajung la 175 de milioane de lei.

GDF SUEZ Energy Romania a fost infiintata in martie 2008, dupa separarea activitatii de comercializare si de distributie. Este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din Romania, cu 1,4 milioane de clienti.

Compania deserveste 18 judete din tara, dar si municipiul Bucuresti si gestioneaza o retea de distributie de 17.000 de km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *