GE – contracte pentru 258 de turbine eoliene in cadrul Licitatiilor de Energie Alternativa de la Rio de Janeiro

0
688
GE - contracte pentru 258 de turbine eoliene in cadrul Licitatiilor de Energie Alternativa de la Rio de Janeiro
GE - contracte pentru 258 de turbine eoliene in cadrul Licitatiilor de Energie Alternativa de la Rio de Janeiro

Brazilia, liderul in energie eoliana din America Latina, ofera in continuare oportunitati semnificative de dezvoltare in domeniul energiei eoliene. In cadrul Licitatiilor de Energie Alternativa pentru 2010 din aceasta tara, GE (NYSE: GE) a anuntat patru noi contracte incheiate cu dezvoltatori locali care si-au asumat angajamente pentru furnizarea a peste 400 MW de energie curata, generata din surse eoliene, in productia de energie regenerabila a Braziliei. Aceste angajamente insumeaza 258 de turbine eoliene avansate ale GE cu capacitate de 1,5 si 1,6 MW. Turbinele eoliene GE din seria de 1,5 MW sunt turbinele eoliene cu cea mai extinsa prezenta la nivel mondial.

Clientii care si-au luat angajamente fata de GE in cadrul Licitatiilor de Energie Alternativa pentru anul 2010, in Brazilia, sunt Renova Energia S.A., Dobreve Energia S.A. (DESA), Contour Global si Bioenergy. Proiectele celor patru clienti sunt localizate in statele Bahia si Rio Grande do Norte.

„Capacitatea noastra de a furniza cea mai buna tehnologie adecvata conditiilor de vant din Brazilia ne garanteaza succesul continuu in cadrul licitatiilor de energie eoliana din aceasta tara”, a declarat Victor Abate, vicepresedinte-energie regenerabila pentru GE Power & Water. „Ne axam pe cresterea competitivitatii clientilor astfel incat acestia sa devina cei mai competitivi din Brazilia, in timp ce se concentreaza pe implicarea in indeplinirea obiectivelor nationale de energie regenerabila”.

Angajamentele din cadrul licitatiilor din 2010 se bazeaza pe succesul atins de GE prin castigarea unor angajamente pentru turbine eoliene cu o capacitate de peste 400 MW in cadrul primei licitatii energetice cu specific tehnologic organizate in Brazilia in 2009.

Renova si DESA au mai optat pentru tehnologia GE in cadrul licitatiilor de energie eoliana din Brazilia din 2009, in timp ce Contour Global si Bioenergy sunt pentru prima oara clienti GE pe acest segment de tehnologie. In cazul fiecarui dezvoltator, GE se va axa pe furnizarea, instalarea si punerea in functiune a turbinelor eoliene, precum si pe incheierea unor contracte de servicii pe o perioada de cel putin doi ani. Tehnologia GE pentru turbine eoliene face parte din ecomagination, angajamentul companiei de a-si imagina si realiza solutii inovatoare pentru problemele de mediu.

In mod traditional, Brazilia s-a bazat foarte mult pe hidroenergie pentru furnizarea energiei electrice. Recentele licitatii in sectorul eolian au reafirmat angajamentul tarii de a transforma energia eoliana intr-o sursa consacrata de energie pe masura ce isi extinde in continuare portofoliul de energie regenerabila.

Brazilia este principala piata de energie eoliana din America Latina, avand o capacitate estimata de 31,6 GW instalati pana in anul 2025, conform unui studiu recent realizat de IHS Emerging Energy Research. Studiul evidentiaza si scara pietei din Brazilia, dar si politicile proactive privind energia regenerabila drept elemente cheie pentru atingerea unei cresteri constante la nivelul dezvoltarii energiei eoliene in aceasta tara.

GE este prezenta in Brazilia din anul 1919, avand in prezent peste 6.000 de angajati in tara. Recent, GE a anuntat planuri de investitii in valoare de 500 milioane USD in vederea extinderii activitatilor sale in Brazilia, printre care 200 milioane USD pentru noi dezvoltari de turbine eoliene si produse aeroderivate si pentru cresterea capacitatii diviziei Oil & Gas a GE. Ca parte a extinderii, GE infiinteaza in Rio de Janeiro cel mai nou centru al sau pentru cercetare si dezvoltare multi-disciplinara. Activitatile din cadrul centrului se vor concentra pe tehnologii avansate pentru energie regenerabila, petrol si gaze, industriile de minerit, transport feroviar si aviatica.

GE (NYSE: GE) este o companie globala diversificata, activa in sectorul infrastructurii, al serviciilor financiare si media care raspunde celor mai dure provocari la nivel mondial. De la motoare de aeronave si productia de energie la servicii financiare, solutii in domeniul medical si programe de televiziune, GE este prezenta in peste 100 de tari si are aproximativ 300.000 de angajati in intreaga lume.

GE deserveste sectorul energetic prin dezvoltarea si instalarea unor tehnologii care contribuie la folosirea mai eficienta a resurselor naturale. Cu cei aproape 85.000 de angajati la nivel global si venituri de 37 miliarde USD in 2009, GE Energy este unul dintre cei mai mari furnizori de tehnologii de producere a energiei si de alimentare cu energie din lume. Diviziile care formeaza GE Energy-GE Power & Water, GE Energy Services si GE Oil & Gas-conlucreaza pentru a furniza solutii integrate de produse si servicii in toate sectoarele industriei energetice precum cel al carbunelui, petrolului, gazelor naturale si al energiei nucleare, dar si pe segmentul resurselor regenerabile cum ar fi energia hidraulica, eoliana, solara, biogazul si alti combustibili alternativi..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.