Germania: Dezvoltarea energiilor regenerabile este sustinuta de majoritatea cetatenilor

0
347
RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE, lider in lupta pentru un viitor curat a energiilor regenerabile si eficientei energetice!
România nu a notificat CE cu privire la modificarea legislației privind energiile verzi
Germania: Dezvoltarea energiilor regenerabile este sustinuta de majoritatea cetatenilor

Cei mai multi dintre germani sustin dezvoltarea energiilor regenerabile in Germania, insa temerile privind cresterea pretului la energie electrica sunt in crestere, potrivit unui sondaj publicat joi de Agentia Germana pentru Energii Regenerabile, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Conform sondajului, 93% dintre respondenti considera ca este „importanta” sau „foarte importanta” dezvoltarea energiilor regenerabile in Germania. In plus, trei sferturi dintre persoanele chestionate (74%) sunt de parere ca energia verde contribuie la eforturile care vizeaza oferirea unui viitor „mai sigur” pentru generatiile viitoare.

In schimb, persoanele chestionate s-au aratat reticente in ceea ce priveste finantarea dezvoltarii acestor energii, al caror cost a crescut mult in ultimele luni, conform sondajului.

Pana in prezent, consumatorii au platit o suprataxa de 3,5 eurocenti/kWh, in special pentru a asigura preturi generoase garantate pentru operatorii de turbine eoliene, panouri solare, etc. O decizie a operatorilor de retele electrice este asteptata luni in ceea ce priveste o crestere a acestei taxe, care ar putea ajunge la 5 eurocenti, pentru a compensa in special explozia de instalatii de panouri solare si de turbine eoliene in largul marii.

Sondajul a fost realizat de institutul german TNS Infratest in perioada august-octombrie pe un esantion reprezentativ de 3.800 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.