Giurgiu – O firma din Bucuresti si-a facut ferma cu produse bio pentru propriii angajati

Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015
Giurgiu - O firma din Bucuresti si-a facut ferma cu produse bio pentru propriii angajati

O firma din Bucuresti a cumparat doua sute de hectare de teren in comuna Bucsani, judetul Giurgiu, si produce legume bio, lapte si carne de vita pentru consumul angajatilor proprii.

„Initial, am cumparat 200 de hectare de teren ca investitie si, in momentul in care piata imobiliara de dezvoltare a cazut, am simtit obligatoriu sa facem ceva. Atunci am facut o mica ferma agricola. Avem aici o hala pentru ingrasat taurasi, care urmeaza sa fie dezvoltata, si cateva locatii pentru vaci de carne. Avem o zona de siloz si energie regenerabila si o unitate de biogaz pentru valorificarea deseurilor de la cresterea animalelor”, a declarat, miercuri, Cristian Pamfilie, vicepresedintele grupului de societati Rokura, cu prilejul unei vizite din partea Grupului local al reprezentantilor agricultorilor din judetul Giurgiu si Districtul Ruse, Bulgaria.
El spune ca grupul de societati Rokura are 200 de angajati, iar produsele care se obtin in ferma sunt pentru consumul intern, nu pentru comercializare si sunt produse bio.
Pamfilie sustine ca este interesant de dezvoltarea fermei si considera ca exista un potential de crestere a relatiilor dintre romani si bulgari in ceea ce priveste productia de legume si fructe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *