Golful Baltic invadat de meduze, un simptom al incalzirii globale

Cercetatorii finlandezi au descoperit cu ingrijorare in Golful Baltic, meduze, un simptom al incalzirii globale. Mai mult, saptamana trecuta o colonie numeroasa si-a facut aparitia intr-unul dintre fiordurile din sudul Norvegiei.

Ingrijorarea specialistilor este generata de faptul ca meduzele se inmultesc destul de repede si consuma hrana pentru pesti, respectiv pentru cod si unele specii de heringi.

In plus, aparitia meduzelor este un semn al degradarii unui miscrosistem care incepe sa fie depopulat si in care aceste creaturi se instaleaza, distrugand resursele de plancton, hrana esentiala pentru alte vietati ale marii.

Inotatoare lente, meduzele care nu au dusmani naturali plutesc in deriva si se asociaza in bancuri care pot ajunge pana la cateva mii de indivizi.

Fara organe senzoriale aceste palarii gelatinoase sunt destul de periculoase pentru om. Atingerea lor provoaca ulceratii ale pielii si in Australia au murit doi oameni anul trecut dupa ce au intrat fara sa vrea intr-un grup de meduze.

Citeste articolul Golful Baltic invadat de meduze, un simptom al incalzirii globale integral in TVR.ro

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente