Google va investi 280 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe proprietarii de locuinte sa isi instaleze panouri solare

Google va investi 280 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe proprietarii de locuinte sa isi instaleze panouri solare
Google va investi 280 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe proprietarii de locuinte sa isi instaleze panouri solare pe plafoanele caselor, informeaza AP.

Suma investita de gigantul IT va permite companiei SolarCity sa ofere ponouri solare proprietarilor de locuinte fara niciun fel de cost de instalare. In schimb, acestia vor trebui sa accepte sa plateasca un pret fix pentru energia produsa de panouri.

Google castiga bani din aceasa investitie prin perceperea de dobanzi de la SolarCity, precum si prin beneficierea de facilitati fiscale si reduceri de taxe pentru investitiile in energie regenerabila.

Un panou solar de acest gen costa intre 25.000 si 30.000 de dolari, suma pe care majoritatea proprietarilor de case nu isi permit sa o investeasca. Un asemenea sistem genereaza aproximativ 7.000 de KWh pe an, cantitate reprezentand aproximativ 60% din consumul de energie electrica al unei locuinte.

CEO-ul si co-fondatorul Google, Larry Page, intentioneaza ca, pe viitor, operatiunile Google sa nu produca nici o cantitate de gaze cu emisii de sera. In aceasta privinta, compania a investit in proiecte eoliene in trei state americane, in proiecte solare in California si Germania, si se afla in stadiile initiale ale constructiei de ferme eoliene in afara Statelor Unite, potrivit sursei citate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,327FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente