Inscrie-te pentru amenajarea Gradinii Copiilor in Gradina Botanica „Dimitrie Brandza”

Inscrie-te pentru amenajarea Gradinii Copiilor in Gradina Botanica „Dimitrie Brandza”

Au inceput incep inscrierile pentru amenajarea in zilele de 19 si 20 mai 2012 a unui nou spatiu in Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti: Gradina Copiilor.

Asociatia Team Work, in parteneriat cu Gradina Botanica „Dimitrie Brandza” a Universitatii din Bucuresti, a obtinut si anul acesta finantare prin programul Spatii Verzi Urbane, initiat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania. Finantarea obtinuta contribuie la amenajarea unui spatiu exterior special destinat activitatilor de educatie ecologica, un spatiu in care copiii de toate varstele sa poata descoperi si explora natura prin joc, luand parte la activitati de tip learning-by-playing.

Spatiul destinat spre amenajare va avea un design special, sub forma unei plante uriase unde copiii se vor putea plimba astfel prin radacinile plantei, vor parcurge tulpina sinuoasa pana la frunza, vor poposi in floare sau in casuta semintelor, fructul. Fiecare parte a plantei va fi un loc special de educatie prin joc.

Peste 100 de voluntari sunt asteptati sa participe la amenajarea acestui spatiu special. Evenimentul se va desfasura intre orele 9.00 si 16.00, sub indrumarea personalului Gradinii si a voluntarilor Team Work. Participarea se face pe baza de inscrieri, acestea desfasurandu-se pana pe 18 mai 2012 (pentru 19-20 mai) pe blogul Team Work http://blogteamwork.blogspot.com.

Gradina Copiilor se afla in primul an de implementare si face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat de Asociatia Team Work incepand cu anul 2006: „Gradina Botanica – Gradina Orasului Meu”. Acesta isi propune sa aduca gradina botanica mai aproape de comunitate prin implicarea sa in activitati care sa creeze sau sa consolideze legatura dintre acestea, dezvaluind beneficiile pe care un spatiu verde, dublat de latura educativa, le poate aduce dezvoltarii personale si comunitare.

Asociatia Team Work este o organizatie nonguvernamentala care are misiunea de a facilita acumularea de catre tineri, prin activitati de voluntariat, a experientei necesare incadrarii eficiente pe piata muncii. Isi propune promovarea in randul studentilor a unei atitudini pozitive fata de voluntariat si munca in echipa, inlesnirea contactului dintre studenti si mediul economic, valorificarea prin practica a cunostintelor teoretice ale studentilor, in cadrul acestor proiecte fiind promovata invatarea prin implicare si prin asumarea responsabilitatii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente