Grant norvegian pentru energie geotermala

Grant norvegian pentru energie geotermala
Grant norvegian pentru energie geotermala

Extinderea zonei care se incalzeste pe baza de apa geotermala nu inseamna reducerea pretului la caldura pentru clientii sistemului centralizat.

Primaria a depus spre finantare un nou proiect pentru a creste gradul de exploatare al putului forat in zona Universitatii. „Intentia e sa foram acolo un put de reinjectie. Nu mai putem fora un put fara sa reinjectam apa geotermala pentru ca se distruge zacamantul. In plus, am mai construi o retea de conducte care sa asigure incalzirea pe baza geotermala a zonei – Colegiul Partenie Cosma, viitorul Muzeu, Gradina Zoologica, Cadasrtru, Inspectoratus Teritorial de Munca”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Joia tecuta, deliberativul local si-a dat acordul pentru ca bugetul local sa suporte cofinantarea necesara. „Valoarea aproximativa a proiectului este de 4 milioane de euro. 2,5 milioane sunt asigurate de Administratia Fondului pentru Mediu din fondul pus la dispozitie de Guvernul Norvegiei pentru Romania. Am primi un un grant, adica, diferenta urmand sa fie asigurata de oras.”, mai spune primarul.

„Pentru a veni in sustinerea acestui proiect, consilierii locali au aprobat contributia proprie a municipiului la cofinantarea cheltuielilor eligibile pentru proiectul „Valorificarea energiei geotermale pentru producerea agentului termic de incalzire pentru consumatorii PT 902 cu reinjectarea apei geotermale uzate termic in zacamant”. Totodata, au aprobat suportarea contributiei proprii a municipiului la cheltuielile eligibile a proiectului, in suma de 5.943.729,01 lei din bugetul de venituri si cheltuieli al orasului”, informeaza Primaria printr-un comunicat de presa.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente