Green Group mizeaza pe afaceri de pana la 160 de milioane de euro, in crestere cu 7%

Green Group mizeaza pe afaceri de pana la 160 de milioane de euro, in crestere cu 7%
Green Group mizeaza pe afaceri de pana la 160 de milioane de euro, in crestere cu 7%

Grupul de firme active in domeniul reciclarii deseurilor Green Group estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 160 milioane de euro, in crestere cu 6,6% fata de 2014, si vrea sa deschida o noua fabrica.

Anul trecut, Green Group a avut o cifra de afaceri de 150 milioane de euro, iar in 2013 un rulaj de 133 milioane de euro.

“Estimam ca piata deseurilor reciclabile (inaintea procesului industrial de reciclare) este de aproximativ un miliard de euro”, a declarat pentru MEDIAFAX Constantin Damov, cofondator al Green Group.

Pe termen lung, grupul isi propune sa isi majoreze capacitatea de productie de fibra sintetica poliesterica si sa deschida o noua fabrica in zona de nord-vest a Romaniei, ceea ce va creste si capacitatea de procesare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Green Group a inceput in 2013 un program de investitii in infrastructura si logistica de preluare selectiva a deseurilor prin instalarea unor statii denumite Sigurec. Pana in prezent au fost inslatate 27 de astfel de unitati, in urma unei investitii totale de 14 milioane de euro.

Green Group are o capacitate anuala de procesare a 95.000 tone de deseuri de materiale plastice si o capacitate de productie de 54.000 tone de fulgi PET. Totodata, grupul foloseste anual doar 10% din capacitatea maxima de reciclare a deseurilor de sticla printre altele din cauza pretului scazut si a colectarii selective insuficiente.

Grupul are in Romania cinci fabrici de procesare a deseurilor si circa 3.000 de angajati.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente