Green Group se parteneriaza cu retailerii pentru colectarea de PET-uri si electronice

Green Group se parteneriaza cu retailerii pentru colectarea de PET-uri si electronice
Green Group se parteneriaza cu retailerii pentru colectarea de PET-uri si electronice

Green Group, entitate care cuprinde mai multe companii care recicleaza si produc materii prime din materiale reciclabile, vrea sa incheie parteneriate cu marile retele de magazine pentru plasarea de aparate care colecteaza PET-uri, oferind in schimb cllientilor un voucher a carui contravaloare sa poata fi utulizata in magazin.

„Aparatul de colectare PET si doze de aluminiu a aparut din nevoia urgenta de imbunatatire a modalitatii de colectare a deseurilor de ambalaje si pentru a crea o trasabilitate clara a deseului de la consumaror la reciclator”, a declarat Mihaela Savin, directorul executiv Greentech, parte a Green Group

Primele aparate de colectare PET au fost instalate in incinta hypermarketurilor Auchan Titan si Pitesti, iar de la inceputul acestui an alte zece astfel de aparate au fost instalate in hypermarketurile Cora. Green Group se afla de altfel in negocieri si cu alte retele intenrationale de magazine pentru implementarea unor astfel de sisteme. Pentru un PET, clientii primesc 0,05 lei, iar pentru o doza, 0,03 lei.

„Vrem sa punem pe piata 40 de astfel de aparate de colectare PET si doze cu care speram sa adunam un milion de PET-uri pe luna. In momentul de fata un aparat colecteaza in jur de 1.000 de PET-uri pe zi, dar avem aparate prin care sunt preluate si 2.000 de PET-uri pe zi”, a afirmat Constantin Damov, fondatorul Green Group.

Potrivit omului de afaceri, sistemul nu este gandit pentru profit, ci pentru asigurarea materiei prime necesare unitatilor de reciclare ale grupului, iar valoarea voucherelor este suportata atat de Green Group cat si de reteaua de magazine partenera.

Zona de colectare selectiva Cora Verde

Alaturi de Green Group, Cora va opera spatii de reciclare Cora Verde in toate cele 10 magazine ale sale in urmatoarele 30 de zile. Pe langa aparatul de colectat PET si doze, acestea mai cuprind spatii conventionale de colectare becuri, neoane, baterii precum si un aparat de cantarire si colectare de deseuri electronice si electrocasnice. Primul astfel de aparat functioneaza in incinta Cora Pantelimon.

„Aparatul E-scale este primul sistem informatic integrat care permite plata imediata pentru deseurile electrice si electronice. Initiativa de a lansa in piata acest tip de  aparat este unica si reprezinta o oportuninate pentru toti cetatenii  pentru a-si schimba obiceiurile de a arunca la gunoi deseuri din care se pot recupera resurse si de a recicla in mod corect”, a declarat Marius Costache, director executiv Greenweee International, parte a Green Group.

In ce priveste aparatura electrica si electrocasnica, se primesc toate tipurile de aparate:  frigider, masina de spalat, aragaz, cuptor cu microunde, boilere, caloifere, aspiratoare, aparate de conditionat, filtre cafea, computere, televizoare, monitoare, imprimante, telefoane mobile si fixe, echipamente de iluminat, console video, jocuri etc. In functie de clasa de deseu din care face parte deseul adus, se primesc vouchere cu valori fixe pe kilogram. De exemplu, se ofera 0,8 lei/kg pentru un frigider,  0,6 lei/kg pentru fier de calcat, 10 lei/kg pentru telefoane mobile.

Cora Romania este o companie cu o orientare catre protectia mediului, deschizand anul trecut primele centre comerciale din Romania care au primit certificarea BREEAM de cladiri verzi de clasa A. Parte a grupului franco-belgian Louis Delhaize, retailerul are In prezent 10 magazine, dintre care patru la Bucuresti si cate unul la Cluj Napoca, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Constanta, Arad si Bacau.

Green Group, singurul parc industrial de reciclare a deseurilor din Romania, cuprinde patru companii: GreenTech SA – recicleaza deseurile de mase plastice, GreenFiber International SA – produce fibra sintetica poliesterica si banda din PET 100% reciclat, GreenWEEE International SA- trateaza si recicleaza deseurile electrice si electronice si GreenLamp Reciclare SA – trateaza si recicleaza deseurilor de echipamente de iluminat uzate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente