Gunoi selectiv

0
286

Intr-adevar gunoiul selectiv este una din solutiile la milioanele de tone de deseuri ce polueaza mereu planeta noastra. Multa lume nu constientizeaza cat de mult conteaza sa pui un deseu de hartie intr-un recipient de reciclare pe care scrie „HARTIE” sau un pet intr-un recipient pe care scrie „PLASTIC”.

In ciuda faptului ca in multe orase importante au fost demarate programe de „gunoi selectiv” la foarte multe din aceste programe s-a renuntat deoarece oamenii puneau gunoaiele asa cum fusesera obisnuiti de ani in primul recipient care le iesea in cale. Asa ca nu ar mai trebui sa ne mire ca atunci cand ne deplasam dintr-o localitate intr-alta ne trezim la un moment dat cu un miros pestilential care vine puternic spre caile noastre nazale.

gunoi

Ma intreb de ce ne este asa de greu, multora dintre noi, sa punem un deseu de sticla intr-un recipient in care scrie clar „STICLA” sau de ce trebuie sa bagam peturile in cu totul alte containere decat in cele pe care scrie explicit „PLASTIC” !?!?!

Haideti sa ne mobilizam putin cu totii si sa incercam sa facem si noi ceva care inseamna mult pentru planeta noastra chiar daca acel lucru pare insignifiant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.