Ploaia acida

0
408

„Ce ploaie acida domne’ ?” asa-mi spunea un cunoscut caruia i-am spus de efectele ploilor acide asupra oamenilor, padurilor si culturilor, „Nu vezi ce legume frumoase am eu in gradina ?”
ploaie acida
Intr-adevar omul avea o gradina cu rosii si zarzavaturi foarte bine ingrijite si frumoase. I-am explicat ce se poate intampla cu noi si cu culturile noastre datorita ploilor acide, i-am aratat si o poza terifianta cu o padure care fusese atinsa de ploile acide. I-am explicat ca nu-mi doresc sa inceapa sa ploua peste gradina lui atunci cand se vor deschide instalatiile rafinariilor din jurul orasului nostru, Ploiesti.

Mai bine taceam, parca am avut gura aurita! Zilele urmatoare a plouat, asa ca nu am mai putut sa-l vizitez. Cand am fost la el dupa o saptamana, in gradina lui era un peisaj dezolant: rosiile mari si frumoase erau acum toate de culoare maronie si fara consistenta, salata si patrunjelul aratau de parca fusesera scoase de o luna din pamant, „Ai avut dreptate cu ploile acide! Uite ce mi s-a intamplat!”.
Adevarul este ca in cazul cunoscutului meu efectul ploilor acide s-a produs foarte repede, insa tot timpul sunt ploi acide de diferite intensitati, mai mare sau mai mica, ploi ce ne afecteaza in timp.

Impreuna trebuie sa invatam sa fim mai responsabili si sa pastram planeta noastra mai curata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.