Guvernatorul Floridei sustine etanolul si pactele climatice cu Europa

Americanii nu trebuie sa-si schimbe modul de viata pentru a proteja mediul inconjurator, informeaza Environmental News. Eventual, vor fi nevoiti sa foloseasca zahar sau coaja de portocala pentru a alimenta automibile ca Hummer sau barci ca Cigarette, mari consumatoare de energie, a anuntat guvernatorul Floridei, Charlie Crist.

Charlie Crist nu considera ca stilul de viata american este incompatibil cu lupta impotriva schimbarilor climatice sau cu nevoia de a reduce consumul de carburant: ” Nu cred ca americanii vor trebui sa schimbe totul. Cred doar ca trebuie sa schimbe ce folosesc pentru a a se deplasa, cum ar fi etanolul”. Aceasta declaratie vine dupa ce in luna iulie, guvernatorul a impus noi limite privind emisiile de gaze cu efect de sera.
In timpul unui summit Reuters Global Environment, Charlie Crist si-a manifestat dorinta de a dezvolta productia de etanol din trestia de zahar si chiar din resturile de citrice.

Statele Unite, cel mai mare poluator mondial, se confrunta constant cu critici externe care vizeaza: neimplicarea in protocolul de la Kyoto, standardele flexibile privind consumul de carburanti, modul de viata care incurajeaza consumul exagerat de energie. Masinile mari ca Hummer-ul sau barcile de viteza Cigarette fac parte din imaginea Floridei, alaturi de Disney World si plajele insorite. Industria turismului ajunge la 80 milioane de vizitatori pe an si la o valoarea de 65 mii miliarde dolari.

Initiativa din iulie a guvernatorului vizeaza reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera la nivelul din 1990, pana in 2025. Este urmarita si adoptarea standardelor californiene dure privind emisiile automobilelor. Aceasta lege nu a fost insa implementata deoarece este necesara aprobarea guvernului federal.
Pentru a-si demonstra convingerile privind modul de viata nonpoluant, Charlie Crist, inotator pasionat, a renuntat sa-si mai incalzeasca piscina. El a optat in schimb pentru panourile solare.

Cunoscut ca unul din cei mai reputati aparatori ai mediului, guvernatorul Floridei i s-a alaturat lui Arnold Schwarzenegger in fruntea unei miscari a statelor americane care vizeaza eliminaera acordului Washingtonului in implementarea politicilor de mediu.Guvernatorul Californiei a sugerat ca aceste state ar putea semna tratate climatice internationale cu trai straine iar Charlie Crist a anuntat ca cele doua state ar putea incheia in curand un pact cu Europa.

Crist a incurajat productia de etanol a Floridei, sugerand ca statul ar putea folosi doua din principalele sale produse agricole, trestia de zahar si citricele, pentru a produce combustibil alternativ, obtinut de obicei in SUA din porumb. O fabrica si-a anuntat deja intentia sa-si transforme resturile de citrice in etanol.

“Cred ca Florida poate deveni un lider in productia de etanol iar oamenii pot in continuare sa se bucure de stilul lor de viata, devenind in acelasi timp responsabili”, a declarat Crist, posesorul unei masini sport bazata pe etanol. Guvernatorul considera ca nu trebuie sa faci un compromis ca sa faci bine, poti sa faci bine si sa te simti bine in acelasi timp.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente