Guvernul poate ingheta pretul benzinei

0
402
Sfaturi pentru economisirea combustibilului
Guvernul poate ingheta pretul benzinei

Uniunea Europeana a dar verde Guvernului Romaniei sa inghete pretul carburantilor, purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Concurentei, din cadrul Comisiei Europene, declarand ca acest lucru nu incalca niciuna din regulile concurentei.

Anuntul a fost facut de Marisa Gonzalez Iglesias, care a declarat explicit: ,,Posibila inghetare a pretului pentru carburanti, anuntata de Guvernul Romaniei, nu incalca niciuna din regulile concurentei din Uniunea Europeana. Regulile competitiei ar putea fi teoretic incalcate doar daca inghetarea preturilor nu s-ar aplica tuturor companiilor de pe piata si ar oferi un avantaj unei societati cu capital de stat, dar nu este cazul in Romania”.

Ultima majorare a pretului carburantilor s-a inregistrat vineri, cand Rompetrol, Petrom si OMV au majorat preturile la benzina cu 7 bani pe litru. Astfel, cel mai scump sortiment de benzina este vandut de OMV Petrom cu 6,11 lei. Pe de alta parte, OMV a decis sa renunte la a mai face publice informatiile privind modificarea preturilor de referinta la carburanti, fiecare cumparator urmand sa afle direct la pompa noile tarife, daca acestea au fost schimbate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.