Hidrogenul este viitorul industriei auto

0
381
Hidrogenul este viitorul industriei auto
Hidrogenul este viitorul industriei auto
Hidrogenul este viitorul industriei auto
Hidrogenul este viitorul industriei auto

Hidrogenul este viitorul industriei auto. Patru companii gigant colaboreaza pentru un nou tip de combustibil

Daimler, Ford si Renault-Nissan au semnat un acord de colaborare prin care isi unesc resursele pentru cercetare si dezvoltarea tehnologiei celulelor de combustibil bazate pe hidrogen, informeaza Washington Post.

Dezvoltarea tehnologiei este foarte costisitoare si nu este lipsita pierderi sau insuccese. Cele trei companii au facut cercetari pe cont propriu, iar aceasta intelegere pune la un loc peste 60 de ani de cercetari independente si milioane de kilometri de testare a pilelor de combustie.

Daimler a anuntat inca de saptamana trecuta ca negociaza cu Ford si alianta franco-japoneza de la Renault-Nissan pentru o colaborare in acest sens. Mercedes-Benz a pus proiectul B-Class F-Cell, principalul program care se concentra pe dezvoltarea unui sistem pe hidrogen, in asteptare pana cand a semnat cu cele doua companii.

Mercedes-Benz, Renault, Nissan si Ford vor colabora pentru a dezvolta un sistem bazat pe pile de combustibil cu hidorgen, care sa poata fi folosit pe diverse modele de masini, si sa poata concura cu modelele pe care BMW si Toyota le dezvolta in paralel.

„Suntem convinsi aceasta tehnologie va juca un rol central pentru mobilitate cu zero emisii”, a declarat Thomas Weber, membru al consiliului de conducere al grupului pentru cercetare si dezvoltare de la Mercedes-Benz.

Prin aceasta intelegere, companiile spera ca vor incuraja furnizorii, guvernele si industria intreaga sa realizeze ca se poate investi in hidrogen, facand din acesta mult mai viabil pentru productia in masa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.