Parcuri fotovoltaice in pregatire la Cucerdea si Vidrasau

0
379
SPH, cel mai mare producator de panouri solare din lume, a intrat in incapacitate de plata
SPH, cel mai mare producator de panouri solare din lume, a intrat in incapacitate de plata
Parcuri fotovoltaice in pregatire la Cucerdea si Vidrasau
Parcuri fotovoltaice in pregatire la Cucerdea si Vidrasau

Numarul de parcuri fotovoltaice amplasate pe teritoriul judetului Mures se va mari in curand, la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Mures fiind depuse, recent, alte doua documentatii pentru obtinerea acordului de mediu pentru tot atatea unitati de producere a energiei alternative.
Doar doua parcuri fotovoltaice functionale in judet

Potrivit directorului executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului Mures, Danut Stefanescu, in prezent pe teritoriul judetului Mures functioneaza doar doua asemenea unitati care produc energie electrica din surse neconventionale. „La ora actuala, in judetul Mures avem doua parcuri fotovoltaice: unul in comuna Chirileu de 3,2 megawati si celalalt de dimensiuni mult mai mici, in zona comunei Acatari”, a afirmat Danut Stefanescu. „La sediul Agentiei exista documentatii pentru construirea mai multor asemenea parcuri”, a completat Danut Stefanescu.
Investitie brasoveana la Cucerdea

SC Bocri Tour SRL din localitatea Sacele, judetul Brasov, va amenaja un parc fotovoltaic pe un amplasament din comuna Cucerdea, consultarea populatiei urmand sa aiba loc in cadrul unei intalniri care va fi gazduita de Primaria Cucerdea in data de 18 februarie, ora 12.00. Potrivit reprezentantilor firmei, documentatia primei etape a proiectului, intocmirea Planului Urbanistic Zonal, poate fi studiata la sediul Primariei Cucerdea in perioada 29 ianuarie – 17 februarie, intre orele 9.00 – 12.00. Conform portalului listafirme.ro, societatea s-a infiintat in data de 2 martie 2012, are ca obiect de activitate lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale si are doi asociati care detin si functia de administrator: Ciprian Roman Vanghelie si Daniel Octavian Hrihor.

Vidrasau, pe harta producatorilor de energie

Un alt parc fotovoltaic va fi realizat de SC Solar Energy Park M & S SRL din municipiul Targu-Mures in satul Vidrasau, orasul Ungheni. Conform unui comunicat remis de conducerea societatii, prima versiune a Planului Urbanistic Zonal, in vederea obtinerii avizului de mediu, poate fi consultata la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Mures, strada Podeni nr. 10 Targu-Mures, zilnic intre orele 9.00 – 12.00, adresa la care se primesc si sugestii sau reclamatii cu privire la proiectul propus. Potrivit portalului listafirme.ro, societatea a fost infiintata in data de 12 noiembrie 2012 si are sediul pe strada 22 Decembrie 1989 nr. 51.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.