HP accelerează demersul de reducere a plasticului din oceane prin extinderea programului de reciclare Planet Partners

0
1454
  • Programul de reciclare a consumabilelor pentru imprimante, HP Planet Partners – considerat cel mai bun din categoria sa, este extins în 68 de țări și teritorii.
  • Considerat cel mai bun program de reciclare a cartușelor de imprimantă din lume1, HP Planet Partners inspiră atât clienții, cât și partenerii să acționeze pentru reducerea acestor deșeuri.  
  • Până în prezent au fost reciclate peste 875 de milioane de cartușe de cerneală și tonere HP Materialele reciclate sunt folosite pentru noi consumabile HP.  
  • A fost lansată o nouă pagină web HP Planet Partners, optimizată pentru dispozitive mobile, astfel încât reciclarea cu HP este mai simplă ca oricând și poate fi făcută de oriunde.

PALO ALTO – HP Inc. (NYSE: HPQ) a anunțat extinderea programului HP Planet Partners, de returnare și reciclare a cartușelor, în 68 de țări. Extinderea acestui program pe noi piețe consolidează angajamentul pe termen lung al companiei de a contribui la o economie circulară care să reducă amprenta de carbon, alături de partenerii și clienții săi.  

Programul HP Planet Partners – un program global de reciclare prin intermediul căruia pot fi returnate cartușe originale HP goale, fără niciun cost – este disponibil și în România de peste 10 ani și se bucură de un mare succes. România are una dintre cele mai bune rate de participare la nivelul țărilor din regiunea EMEA – Europa, Orientul Mijlociu și Africa. 

Programul HP Planet Partners oferă clienților HP posibilitatea unui demers simplu de urmat pentru îndeplinirea propriilor obiective de reducere a deșeurilor. Până în prezent, prin acest program au fost reciclate peste 875 de millioane de cartușe de cerneală și tonere HP1. Cumpărând și reciclând cartușe originale de cerneală sau tonere HP, clienții și partenerii contribuie activ la eforturile companiei de a crea un viitor durabil în domeniu, cu un impact pozitiv asupra pădurilor, neutru în ceea ce privește amprenta de carbon și care susține economia circulară.  

“La fel ca multe alte provocări globale ale acestui an, criza climatică ne arată cât de interconectați suntem”, a declarat Guillaume Gerardin, Manager General Print Supplies la HP. “Scopul nostru este să-i mobilizăm pe partenerii și pe clienții noștri să ni se alăture pentru a contribui la o schimbare cu un impact semnificativ și la o economie circulară. De aceea, ne-am luat angajamentul de a dezvolta cele mai bune inițiative de acest gen, precum programul HP Planet Partners prin care reducem deșeurile care ajung în depozite și inaugurarea unei noi linii de spălare a plasticului în Haiti, pentru a reduce cantitatea de plastic care ajunge în oceane”.

“Programul HP Planet Partners este cel mai bun program de reciclare a cartușelor originale pentru imprimantă1”, a declarat Rebecca Schiffenhaus de la Keypoint Intelligence. “HP este deschizător de drumuri prin metodele implementate pentru a ține plasticul departe de natură. Programul HP Planet Partners continuă să-și demonstreze impactul durabil prin extinderea geografică, facilitând returnarea cartușelor și reciclând conținutul pentru noi cartușe”. 

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, compania și-a luat angajamentul de a crește HP Amplify Impact – primul program de acest gen care mobilizează partenerii HP să susțină impactul durabil, să-și creeze o forță de muncă diversă, bazată pe incluziune și să folosească adevăratul potențial al comunităților – prin includerea a 50% dintre partenerii din programul Amplify până în 2025.  

A picture containing indoor  Description generated with high confidence

Reducerea plasticului care ajunge în oceane 

HP a investit 2 milioane de dolari într-o nouă linie de spălare a plasticului în Haiti care produce plastic curat, reciclat pentru a fi utilizat la fabricarea produselor HP premium, inclusiv cartușe de cerneală originale HP, dar și pentru cel mai sustenabil portofoliu de PC-uri HP. Această investiție într-o rețea independentă de furnizare de plastic reciclat consolidează angajamentul HP de a reduce cantitatea de deșeuri care ajunge în oceane și de a contribui la o economie circulară, cu o amprentă mai mică de carbon. De asemenea, această inițiativă oferă pe plan local oportunități pentru obținerea de venituri, dar și în domeniul educației. Linia de curățare a plasticului este complet funcțională.

În Haiti, HP contribuie la reducerea cantității de plastic care ajunge în oceane din 2016, iar aceste eforturi au împiedicat aproximativ 771 de tone de materiale plastice – adică peste 60 de milioane de sticle de plastic – să ajungă în apă. Din această cantitate, mai mult de 220 de tone au fost redirecționate pentru a fi folosite la fabricarea de cartușe de cerneală originale HP. 

În octombrie 2018, HP s-a alăturat NextWave Plastics, o inițiativă colaborativă, open source, care face apel la companiile de tehnologie avansată pentru a dezvolta prima rețea globală de aprovizionare cu plastic recuperat din zonele de coastă. Coaliția are ca obiectiv redirecționarea, până în 2025, a cel puțin 25.000 de tone de plastic – echivalentul a 1.2 miliarde de sticle de apă de unică folosință – pentru a le împiedica să ajungă în ocean. 

“HP dorește să ofere un standard în industrie prin practicile de sustenabilitate și, ca membru al NextWave Plastics, se asigură că lecțiile învățate sunt împărtășite și altor lideri din industrie pentru a avea un impact și mai mare”, a declarat Dune Ives, CEO  Lonely Whale, entitatea care convoacă NextWave. 

Parte a angajamentului companiei de a avea un impact durabil, HP colaborează cu NGO Work pentru a crea peste 1.100 oportunități de muncă și pentru a oferi noi centre de educație copiilor, în timp ce părinții lor contribuie la efortul de reciclare. Centrele de educație sunt echipate cu cele mai noi tehnologii, inclusiv laptopuri și imprimante care utilizează cartușe din plasticul reciclat pe plan local. 

Participarea în program este mai simplă ca niciodată  

Pentru a afla mai multe despre HP Planet Partners și despre cum poți lua parte la program, accesează noul website optimizat pentru mobil www.hp.com/hprecycle, care oferă posibilitatea de a recicla de aproape oriunde, prin câteva click-uri.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.