Iata ce alimente pot preveni cancerul

Consumul de fructe si legume poate duce la scaderea riscului de aparitie a cancerului sau chiar la stoparea lui. Potrivit cercetatorilor, o dieta cu fructe si legume e singura solutie in lupta cu cancerul.

Chiar daca nu reprezinta un antidot, o cantitate mare de fructe si legume ajuta la reducerea riscului de aparitie a cancerului.

Poluarea, substantele chimice sau tehnologia sunt, se pare, responsabile de aparitia bolilor necrutatoare, cea mai cunoscuta fiind cancerul. Se poate spune ca preventia cancerului consta intr-o mare masura in intoarcerea la natura, adoptarea unei alimentatii care sa excluda cat mai mult posibil substantele artificiale.

Cercetarile confirma ca exista o legatura intre alimentatia bogata in fructe si legume si riscul scazut de aparitie a cancerului. In ciuda noilor vesti, nu exista totusi dieta magica, vindecatoare. Mesajul transmis catre populatie este acela de a consuma fructe si legume in cantitati mari si variate.

„Mancati fructe si legume de sezon. Scopul este sa le includeti in alimentatia zilnica pentru ca ajuta in prevenirea cancerului”, ne spun specialistii. Una dintre cele mai recente cercetari a demonstrat ca zmeura ajuta la prevenirea cancerului de esofag.Experimentele facute pe animale au demonstrat ca zmeura impiedica aparitia cancerului de esofag si colon.

Fructele reduc celulele bolnave si ajuta la regenerarea celor sanatoase. Cercetatorii de la Centrul Oncologic din Ohio (SUA) au decis sa studieze pacientii cu risc crescut de cancer esofagian, iar concluziile au fost vizibile. Dupa ce au mancat zilnic, zmeura, timp de 26 de saptamani, 58% dintre pacienti au demonstrat ca fructele scad numarul celulelor cancerigene.

143264_4foto.jpg Legumele crude, cum ar fi broccoli, foto stanga, lastar de broccoli, varza sau conopida previn cancerul de vezica. „Cerealele crude sunt mai hranitoare decat cele gatite. Am studiat 275 de persoane diagnosticate cu cancer de vezica si 825 de persoane sanatoase. Majoritatea fumeaza si consuma legume.

Rezultatele au aratat ca nefumatorii care au mancat legume risca sa se imbolnaveasca de cancer de vezica cu 73% mai putin decat cei care nu au consumat legume”, au spus cercetatorii de la Institutul „Roswell Park Cancer” din Buffalo (SUA). Se pare ca broccoli indeparteaza cel mai bine riscul de cancer de vezica. Este recomandat sa-l consumam preventiv!

Sursa: Editia Speciala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *