Imbranceli intre sustinatorii si adversarii gazelor de sist la Bacesti, in judetul Vaslui

Imbranceli intre sustinatorii si adversarii gazelor de sist la Bacesti, in judetul Vaslui
Imbranceli intre sustinatorii si adversarii gazelor de sist la Bacesti, in judetul Vaslui

Incidente la protestul organizat de activistii de mediu din localitatea vasluiana Bacesti. Cei care sunt impotriva explorarii gazelor de sist au intrat in conflict cu sustinatorii proiectului. Jandarmii au despartit cele doua tabere. Pe tot parcursul mitingului, o suta de politisti si jandarmi au incercat sa ii tina in frau pe cei 150 de protestatari.
Incidentele au avut loc in centrul comunei vasluiene Bacesti, localitate unde Chevron vrea sa instaleze sonde de explorare a gazelor de sist. Protestatarii au intrat in conflict cu sustinatorii investitiei americane.

„Oamenii de aici au avut curajul sa iasa in fata sa spuna ca nu vor gaze si ca sunt amenintati de primar pentru situatia lor sociala grava”, a declarat George Silvestrovici, unul dintre organizatorii protestului.

Protestatarii au marsaluit pana in satul Paltinis, acolo unde va fi instalata una dintre sonde.

„Avem padure, avem pasune, avem apa curata care curge in toate puturile si nu vrem sa fie poluata de toata mascaria asta de Chevron”, declara un participant la miting.

„Albinele sunt cele care mor primele. De aceea noi, apicultorii, am spus inca de la bun inceput pentru ca trebuie sa le aparam. Cu disparitia albinelor vor disparea alte 400 de specii de plante”, arata Sorin Popovici, presedintele unei asociatii de apicultori.

Activistii de mediu au anuntat ca si in zilele de 1 si 2 mai vor avea loc actiuni de protest. Vor fi organizate marsuri si proteste in localitatea Pungesti, unde au inceput deja lucrarile de explorare a gazelor de sist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *