Imprumut de 46 milioane euro pentru un parc eolian din Dobrogea

0
380
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
Imprumut de 46 milioane euro pentru un parc eolian din Dobrogea

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea unui imprumut de 46,6 milioane de euro pentru darea in folosinta si functionarea parcului eolian Crucea din Dobrogea, proiect al firmei Generacion Eolica Dacia, cu actionariat spaniol.

Conducerea BERD va discuta aprobarea finantarii la jumatatea lunii decembrie, potrivit unui comunicat al institutiei financiare.

Valoarea totala a proiectului, cu o capacitate initiala de 40 de megawati, care urmeaza sa fie finalizat in ultimul trimestru al anului viitor, este de 69,8 milioane de euro. Ulterior, proiectul va ajunge la o capacitate de 100 de megawati.

Trebuie sa citesti
Primul baiat destept amenintat cu insolventa. Panourile solare urca pe magazine. Romania are cel mai mare parc eolian din Europa. CFR Marfa nu se privatizeaza in 2012 – Revista presei economice
Rusii de la Lukoil si italienii de la ERG SpA vor sa cumpere un parc eolian din Romania
Sefii din asigurari nu au scaunul asigurat: 8 din 10 au parasit functiile. Rusii si chinezii, pe energia verde. Cum vrea Guvernul sa modifice legislatia muncii – Revista presei economice
Factorii care vor marca evolutia energiei eoliene in Romania
Tara arde si baba se vopseste verde electric
Proiectul va sustine Romania in cresterea capacitatii de energie regenerabila, pentru respectarea cotelor de energie verde stabilite la nivelul Uniunii Europene.

Potrivit acestor cote, Romania trebuie sa majoreze ponderea energiei regenerabile in totalul productiei de electricitate de la 3% in prezent la 20%, pana in 2020.

Generacion Eolica Dacia este o companie inregistrata in Romania, detinuta integral de Generacion Eolica Internacional, subsidiara a companiei spaniole Grupo Empresarial Enhol, care a infiintat 22 de parcuri eoliene cu o capacitate de peste 532 megawati in Spania, Bulgaria, Polonia, India si Chile, in perioada 1998-2011.

Grupul are in portofoliu parcuri energetice cu o capacitate cumulata de 1.220 de megawati, din care 520 de megawati in tari est-europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.