In 2010, primarul Negoita da 17 milioane de euro pe fantani arteziene, parcuri si lazi stocabile

1
339

Trei parcari supraterane se vor construi cu 14.000 de euro loculprimarul Negoita

Anul acesta, primarul sectorului 3, Liviu Negoita, are la dispozitie un buget de aproape 900 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 225 milioane euro. Investitiile reprezinta 38,55 la suta din buget, cea mai mare parte din bani fiind alocati pentru fantani arteziene( 3 la suta), modernizarea parcurilor (peste 10 la suta ), achizitionarea de lazi stocabile si elemente decorative ( 6 la suta ), trei parcari supraterane ( 5,6 la suta) dar si pentru finalizarea lucrarilor la opt gradinite noi (23 la suta ).

Pentru fantanile arteziene au fost prevazuti in buget 10 milioane de lei, echivalentul a 2,5 milioane de euro, pentru modernizarea parcurilor 35,14 milioane de lei- aproximativ 9 milioane de euro, in elementele decorative si lazile stocabile 20,5 milioane de lei, echivalentul a 5 milioane de euro, in trei parcari supraterane 19,2 milioane de lei- aproximativ 5 milioane de euro iar pentru terminarea celor opt gradinite suma alocata este 20 milioane de lei, echivalentul a 5 milioane de euro. Strazile din sectorul 3 vor fi reparate cu 24 milioane de euro iar pentru „canal” au fost prevazuti 9 milioane de lei, echivalentul a peste 2 milioane de euro. Locurile de joaca in gradinite vor costa 18 milioane de lei, echivalentul a 4,5 milioane de euro iar pentru „proiecte,dotari, consultanta” a fost alocata suma de aproximativ 6 milioane de euro.
publicitate

„Avem in planul de investitii pe 2010 realizarea scoli de muzica, extinderea Liceului Dante Alighieri, precum si finalizarea altor opt noi gradinite.Continuam proiectele de amenajere a domeniului public cum ar fi sisteme de irigatii,intretinere spatii verzi si locuri de joaca. Vom construi trei parcari supraterane. Este un buget orientat spre investitii in infrastructura rutiera, educationala si sociala”, sustine primarul sectorului 3, Liviu Negoita. Cele trei parcari supraterane insumeaza 356 de locuri de parcare.si vor costa 5 milioane de euro.

Din calcule reiese ca un singur loc de parcare se va construi cu aproximativ 14.000 de euro, cam cat o masina mai buna. Cele trei parcari vor intra in categoria celor de resedinta, se vor construi intre blocuri, pe strazile Rotunda, Textilistilor si Solidaritatii si vor fi inchiriate celor care locuiesc in apropiere. Licitatia pentru cele trei parcari supraterane a fost castigata de firma Delta ACM 93 SRL. Anul trecut, majoritatea licitatiilor organizate de Primaria sectorului 3 pentru amenajarea locurilor de joaca, a terenurilor de sport, a spatiilor verzi sau achizitionarea de mobilier stradal au fost castigate de o singura firma.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.