In Mediesu Aurit, Satu Mare, se vor construi 3 parcuri fotovoltaice

0
422
Valvis ia 5,4 mil. euro de la Banca Romaneasca pentru un parc fotovoltaic in Calarasi
Valvis ia 5,4 mil. euro de la Banca Romaneasca pentru un parc fotovoltaic in Calarasi
PV Platform Romania - o initiativa pentru sustinerea dezvoltarii sectorului fotovoltaic din Romania
In Mediesu Aurit, Satu Mare, se vor construi 3 parcuri fotovoltaice

Potrivit statisticilor este in crestere interesul satmarenilor in ceea ce priveste punerea in valoare a energiilor neconventionale. Dovada este ca in mai multe zone ale judetului se afla in pregatire sau chiar in constructie parcuri fotovoltaice. Nu ne-am propus a face un inventar al acestora, dar se cuvine mentionat faptul ca trei asemenea parcuri se vor monta pe raza comunei Mediesu Aurit. Faptul ne-a fost confirmat de Silviu Zetea, primarul comunei.

Potrivit celor spuse de interlocutorul nostru doua dintre aceste parcuri, care se vor construi pe teritoriul satului Medies Raturi vor avea puterea instala de cate 5 MWh si unul, din zona invecinata comunei Odoreu, cu putere de 3 MWh. Este lesne de inteles ca atat in perioada construirii acestora, cat si dupa punerea lor in functiune se vor asigura zeci de locuri de munca. Unele vor avea caracter temporar, iar altele pe termen lung.
In contextul preocuparilor de a atrage investitori si de a asigura locuri de munca se inscrie si preocuparea de a amenaja un parc industrial intre Romanesti, Dumbrava, Odoreu si Eteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.