In scoala: Cornuri cu muste

In cursul lunii octombrie, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a verificat modul in care sunt distribuite produsele lactate si de panificatie elevilor din invatamantul de stat primar si gimnazial, precum si copiilor prescolari din gradinitele de stat cu program normal. cornuri

Principala neregula constatata a fost nerespectarea conditiilor prevazute in caietul de sarcini privind calitatea produselor si data limita de consum. Comisarii ANPC au constatat ca au fost distribuite cornuri si produse lactate care aveau ambalaje degradate, cornuri cu mucegai, murdare, cornuri vechi amestecate cu cornuri proaspete. De asemenea, s-au gasit produse de panificatie care contineau suruburi sau insecte. Directorii de scoli pastrau produsele lactate la temperatura camerei, iar cornurile stateau aruncate prin locuri neigienice.

Nici producatorii nu au scapat neamendati. Unii dintre ei nu au respectat graficul de livrare, uitand sa le aduca elevilor gustarea chiar si patru zile sau au trimis mai putine portii decat era nevoie. In judetul Galati, comisarii au descoperit ca operatorul economic a trimis catre unitatile de invatamant alte produse lactate decat cele din contract. De asemenea, au livrat produse care nu respectau normele de etichetare in vigoare.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentEnergie din zahar rafinat
Articolul următorE-urile sunt peste tot

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente