In Sectorul 6, au fost colectate selectiv aproape 58 de tone de deseuri reciclabile

In Sectorul 6, au fost colectate selectiv aproape 58 de tone de deseuri reciclabile
In Sectorul 6, au fost colectate selectiv aproape 58 de tone de deseuri reciclabile

  Primaria Sectorului 6 din Bucuresti participa in aceasta perioada la cea de-a treia editie a competitiei „Orasul Reciclarii”, organizata de Eco-Rom Ambalaje si adresata municipalitatilor din Romania. Timp de sase luni, in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, 46 de municipii si orase din tara „se lupta” pentru a dovedi ca au cel mai performant sistem de colectare separata a deseurilor de ambalaje la nivel national.

Potrivit raportarii oficiale, aferente primelor doua luni din acest an, cantitatea totala de deseuri de ambalaje colectate separat de la populatie, in Sectorul 6, a fost de 58.360 kg, defalcate dupa cum urmeaza:

  • 620 kg. plastic;
  • 020 kg. hartie-carton;
  • 720 kg. sticla;

La finalul celor sase luni, castigatorul va obtine titlul de ,,Orasul Reciclarii” si marele premiu: un Parc Tematic in valoare de 12.000 euro, un spatiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deseuri reciclabile. Acesta este dedicat tuturor locuitorilor orasului care vor sa se relaxeze si, in acelasi timp, sa afle o serie de informatii utile despre reciclarea deseurilor de ambalaje.

La cea de-a doua editie a competitiei, desfasurata anul trecut, Sectorul 6 a castigat premiul de excelenta la categoria „Trambitare”, fiind una dintre municipalitatile care s-au implicat cel mai mult in comunicarea competitiei catre populatie. Dupa aceasta reusita, orasul a raspuns pozitiv si celei de-a treia chemari la lupta, alaturi de alte 45 de municipii si orase: Adjud, Aiud, Arad, Bacau, Barlad, Brasov, Braila, Sectorul 1 Bucuresti, Campia Turzii, Campina, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Fagaras, Falticeni, Focsani, Galati, Gura Humorului, Iasi, Medias, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Pitesti, Ploiesti, Radauti, Resita, Roman, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Sighetu Marmatiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Targoviste, Targu Jiu, Targu Secuiesc, Tulcea, Vaslui si Zalau.

Mai multe detalii despre editia a treia a competitiei „Orasul Reciclarii” si informatii despre colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje pot fi aflate accesand site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *