In SUA, economiile de energie sunt remunerate

Posibilitatea disparitiei mai multor specii de animale din cauza incalzirii climatice nu pare sa fie de ajuns pentru a-i incuraja pe americani sa isi reduca emisiile de dioxid de carbon, asa ca intreprinderile au gasit o solutie mult mai atragatoare: sa ii remunereze pe cei care fac economie de energie.panouri solare

MyEex (MyEmissionExcange), un intermediar in materie de energie al White Plains din New York, tocmai a lansat o platforma ce le permite intreprinderilor sa cumpere credite de emisii, insa nu de la alte intreprinderi, ci chiar de la persoanele private care fac economii de energie.

Potrivit AFP, primul astfel de credit a fost vandut in prima luna a acestui an, pentru suma de 21,50 de dolari, dintre care 4,30 de dolari a fost comisionul de intermediere.

In cazul in care suficiente persoane private vor fi de acord sa faca aceste economii, acest demers va avea un impact real asupra emisiilor de gaze cu efect de sera, iar MyEex va aduna comisioanele.

Pentru moment, aproximativ 2.000 de gospodarii au semnat un contract cu MyEex, care incearca sa isi ateste metoda, ce consta in evaluarea economiilor de energie realizate pornind de la analizarea facturilor de incalzire si de electricitate.

Randy Wilson, beneficiarul primului credit de emisii oferit de MyEex, considera ca aceasta initiativa este excelenta si s-a hotarat sa faca economii de energie dupa ce a aflat ca preturile la electricitate vor creste cu 30-40%.

Asa ca si-a instalat becuri electrice care consuma mai putina electricitate, a decis sa debranseze toata aparatura electrocasnica in momentul in care aceasta nu este utilizata si si-a instalat chiar si un sistem de panouri solare pe acoperis. Factura loc de electricitate a ajuns, de la 120 de dolari pe luna, la 0 dolari.

Datorita creditelor fiscale, care au redus cu doua treimi costul panourilor solare, si economiilor realizate, Randy Wilson spera sa isi acopere investitia in cel mult sase ani.

Aproape 17% din emisiile de gaze cu efect de sera din Statele Unite provin de la gospodarii, fie de la sistemele de incalzire si climatizare, fie de la electricitate sau de la trataea deseurilor menajere.

O alta societate americana, Earth Aid, care isi are sediul la Washington, a decis sa le acorde membrilor sai puncte in functie de economiile de energie realizate de fiecare. Punctele pot fi schimbate ulterior in cursuri de yoga, in sedinte de hidroterapie sau in haine bio pentru copii.

Earth Aid supravegheaza facturile fiecarui membru si ii trimite acestuia o instiintare pentru a-l preveni cand consuma prea multa energie. Pana in prezent, aproape 160 de intreprinderi s-au asociat cu Earth Aid pentru a propune recompense.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente