Inaugurarea ARBIO: Toata lumea a fost de acord: Biomasa si Biogazul sunt o prioritate pentru Romania.

0
652
Inaugurarea ARBIO: Toata lumea a fost de acord: Biomasa si Biogazul sunt o prioritate pentru Romania.
Inaugurarea ARBIO: Toata lumea a fost de acord: Biomasa si Biogazul sunt o prioritate pentru Romania.
Inaugurarea ARBIO: Toata lumea a fost de acord: Biomasa si Biogazul sunt o prioritate pentru Romania.
Inaugurarea ARBIO: Toata lumea a fost de acord: Biomasa si Biogazul sunt o prioritate pentru Romania.

Biomasa si Biogazul (BioEnergia) sunt o prioritate si o necesitate pentru Romania, iar o Strategie Nationala pentru punerea lor in aplicare este pasul urmator, dupa parerea oficialilor si expertilor care au fost speakeri in cadrul inaugurarii Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz, miercuri, 18 iunie, in Bucuresti. Intr-o camera aglomerata, cu peste 220 de participanti, toata lumea a fost de acord ca acest sector este raspunsul la problemele de tratare a deseurilor, de mediu si de incalzire cu care Romania se confrunta astazi.

In timpul acestui eveniment de 8 ore, 68 de investitori din Romania si din alte 16 tari i-au ascultat pe  reprezentantii Guvernului prezentand fondurile disponibile pentru acest sector, mai mult de 400 de milioane de euro pana in prezent, dar si pasii pe care ii propun in continuare. 3 presedinti ai Asociatiilor Europene au explicat de ce BioEnergia este o prioritate pentru Europa, si de ce are un mare potential in Romania. Pe baza tuturor acestor afirmatii, domnul Ilias Papageorgiadis, presedintele ARBIO, si domnul Jean Valvis, membru al consiliului de administratie, au subliniat necesitatea unei Strategii Nationale pentru BioEnergie, in asa fel incat sa vizeze sutele de milioane de tone de deseuri produse in fiecare an, plus sa rezolve problemele grave de incalzire existente la nivel local in intreaga tara.

Cateva din cele mai importante declaratii:

Daniel Constantin (Vice Prim Ministru al Romaniei, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale): „Vom sustine dezvoltarea sectorului Biomasei in Romania deoarece credem ca reprezinta un sprijin esential pentru Agricultura. Exista o multime de deseuri care trebuie tratate si Biomasa este raspunsul pentru acest lucru „.

Iulian Iancu (Presedintele Comitetului pentru Industrie si Servicii, Camera Deputatilor): “Suntem de acord cu avantajele oferite de sectorul Biomasei si Biogazului. Avem in pregatire o legislatie speciala pentru Biomasa si Cogenerare”.
Mircea Geoana (Inalt Reprezentant al Guvernului pentru Proiecte Economice si Diplomatice): „Ne dorim o Strategie Nationala pentru Biomasa si Biogaz si voi sustine implementarea sa”

Dan Ioan Gheorghiu (Consilier al Primului Ministru, Presedinte & CEO, ISPE): „Intelegem importanta si necesitatea Biomasei si Biogazului. Inca putem atinge tinta de 500 MW pana in 2020, 350 MW pentru Biomasa si 150 MW for Biogaz. Va asigur ca vom actiona cu prudenta, pentru a avea rezultate

Emil Calota (Vice-presedintele ANRE): „Schema Feed in Tariff se asteapta sa fie implementata in perioada urmatoare

Ilias Papageorgiadis (Presedintele ARBIO): „Biomasa si Biogazul sunt solutia pentru problemele de mediu si de cogenerare din Romania. Propunem o Strategie Nationala pentru Biomasa si Biogaz si vom lucra pentru implementarea acesteia”

Yannis Valvis (Investitor / Pionier in Biomasa): „Cerem o Strategie Nationala pentru Biomasa si o cerem acum!”

Gustav Melin (Presedintele AEBIOM): „67% din energia Regenerabila in Europa provine din Biomasa. Faceti asta si in Romania si veti economisi  40% din costuri, in comparatie cu combustibilii fosili”
Jan Stambasky (Presedintele EBA): „Biogazul se potriveste perfect specificului Romaniei. Va vom sustine pentru a evita greselile pe care le-au facut altii”
Ludger Spohr (Presedintele EIPS): „Sunteti deja exportatorul numarul 6 de Peleti din Europa. Cum in viitor cererea va fi mai mult decat dubla, Romania are sansa sa devina unul din liderii Europeni atat pentru export cat si pentru consumul intern.”

Reprezentantii Ministrilor Mediului si Schimbarilor Climatice, respectiv Apelor, Padurilor si Pisciculturii si dl. Adrian Marin, Consilier DGEM, Departamentul pentru Energie : „Suntem constienti de rolul esential al Biomasei in economia  Romaniei si va vom sustine in mod activ

Viorel Beltechi (Director General al Organismului Intermediar pentru Energie, Ministerul Economiei): „150 milioane de Euro pentru investitiile in Biomasa / Biogaz la Ministerul Economiei

Carmen Boteanu (Director Adjunct al Autoritatii pentru Management PNDR): „Fondurile disponibile in PNDR pentru Biomasa si Biogaz si masurile care pot fi accesate”
Alexandru Jurconi (Presedintele Federatiei Nationale PRO AGRO): „Romania produce 200 milioane de tone de deseuri in fiecare an. Avem nevoie de Biomasa / Biogaz sau riscam sa inchidem multe ferme si industrii

Dorin Sfaca (Presedintele Asociatiei Romane a Producatorilor de Peleti): „Sectorul peletilor colaboreaza perfect cu Biomasa  in sensul obtinerii de rezultate tangibile pentru economia romaneasca. Potentialul exista, a venit momentul sa il transformam in realitate

Alexandru Potor (Presedintele FNGAL): „Avem nevoie de Biomasa in comunitatile noastre, deoarece este solutia multor probleme”
Catalin Tobescu (Reprezentantul FORDAQ Romania): „Proprietarii de Paduri au nevoie de Biomasa, pregatim actiuni comune cu ARBIO”

Ionut Georgescu (Presedintele Asociatiei Green Planet): “500 de milioane de Euro exista in acest moment pentru proiecte de tratare a deseurilor, dar avem nevoie de 2 miliarde de Euro pentru a atinge tintele UE”.

Loredana Mihailescu (Partener, Energy Projects & Constructions, CMS Cameron McKenna): “Schemele de subventii disponibile si cum functioneaza schema  “Contractelor pentru Diferenta de Pret”

Gabriel Matei (TEB Energy Business), Jochen Springer (GICON Advanced Environmental Technology) si

Marius Suciu (Biogest): “Cum sa implementam un proiect de Biogaz in Romania si experienta din alte tari. Cine sunt beneficiarii, care sunt avantajele si provocarile”

Alexandru Coita (Managing Partner & Fondator, Ganes Strategy): „Sute de milioane de Euro disponibile pentru proiecte de Biomasa. Situatia actuala si granturile disponibile, per sector si per program”

 

Ovidiu Ciofu (Risk & Insurance Technique Manager, GrECo JLT Romania GmbH): “Cum sa asiguram un proiect de BioEnergie”

In zilele urmatoare, discursurile si prezentarile de la Inaugurare vor fi disponibile pentru mass-media si pentru membrii ARBIO.

Echipa ARBIO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.