Conferinta ONU pe tema climei de la Doha s-a incheiat cu un acord care salveaza protocolul de la Kyoto
Incalzirea climatica risca sa agraveze inegalitatile sociale din UE

Incalzirea climatica si temperaturile record consemnate in Europa in ultimul deceniu risca sa agraveze inegalitatile pe continent, atrage atentia Agentia europeana pentru mediu, intr-un raport publicat miercuri, citat de AFP si preluat de Mediafax.

“Temperatura medie de pe teritoriul Europei in ultimii zece ani a fost cu 1,3 grade Celsius mai ridicata decat in epoca preindustriala, ceea ce face din ultimul deceniu perioada cea mai calda inregistrata vreodata”, se afirma in raport, intitulat “Schimbarea climatica, repercusiuni si vulnerabilitate in Europa in 2012”.

Agentia avertizeaza ca aceste schimbari climatice ar urma sa adanceasca decalajele socio-economice intre tarile bogate si cele sarace de pe continent, in conditiile cresterii costurilor implicate de catastrofele naturale (inundatii, furtuni, valului de canicula etc.).

In tarile din sud consumul de energie va creste puternic din cauza caniculei, si chiar si statele din vest si din nord vor trebuie sa se obisnuiasca cu perioade neobisnuite de caldura. In plus, in Europa de Est seceta se va agrava, iar in nordul continentului viscolele vor deveni mai violente. Pe intreg continentul, inundatiile vor fi din ce in ce mai frecvente, iar zonele litorale se vor confrunta cu cresterea nivelului apelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here