Incalzirea globala, incontestabila

Ghetarii care se topesc, umiditatea crescuta a aerului si alti opt factori arata ca incalzirea globala isi face efectul si este ireversibila.incalzirea globala

O noua lucrare realizata de cercetatori nu pune accentul pe ce s-a facut gresit pentru a se ajunge in situatia de fata, ci doar expune factorii care arata ca ne confruntam cu incalzirea globala.

Astfel, in studiu se arata ca Pamantul s-a incalzit foarte mult in ultima jumatate de deceniu, dupa cum informeaza Reuters.

Noul raport a fost lansat dupa ce senatul american a amanat pana in septembrie aparitia unei posibile legislatii pentru a diminua schimbarile climatice.

Raportul realizat de U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration, si acre se numeste de “The 2009 State of the Climate Report”, combina munca a 303 cercetatori, din 48 de tari.

Iata in continuare cei zece indicatori ce arata ca Pamantul se incalzeste in continuare:
– temperaturi mari pe tarm,
– temperaturi mari in oceane,
– un continut ridicat de caldura in oceane,
– temperaturi ridicate in aer,
– umiditate ridicata,
– temperaturi ridicate la suprafata apelor,
– un nivel ridicat al marilor,
– mai putina gheata,
– mai putina zapada,
– diminuarea dimensiunilor ghetarilor.

“Acestia sunt indicatorii de la cele mai mari inaltimi, pana la cele mai mici, si este de asteptat ca toti sa se schimbe. Fiecare indicator se schimba, asa cum ne asteptam. Concluzia ca lumea se incalzeste este incontestabila”, a declarat Peter Thorne, de la Cooperative Institute for Climate and Satellites in Asheville, Carolina de Nord.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente