Incalzirea va consuma sapte mii de miliarde de dolari din PIB-ul global

0
476

Efectele incalzirii globale sunt devastatoare pentru economia mondiala si pot fi comparate cu cele doua razboaie mondiale si cu marea criza economica din anii „30, luate la un loc. Concluziile apar intr-un raport realizat de Sir Nicholas Stern, fost economist-sef al Bancii Mondiale si platit de Marea Britanie pentru Uniunea Europeana.
poluare si incalzirea globala
O evaluare economica a schimbarilor climatice atrage atentia asupra pierderilor enorme ce pot fi inregistrate pe plan global daca nu sunt luate masuri urgente. Potrivit studiului, costurile totale ar depasi sapte mii de miliarde de dolari, adica intre 5 si 20 de procente din produsul global brut in urmatoarele decenii.

Autorul studiului atrage atentia ca, in cazul in care oamenii nu actioneaza cat mai curand, consecintele incalzirii globale vor fi ireversibile. Nu este vorba doar de pierderile in plan economic, ci si de schimbarile in plan climatic. Incalzirea globala va atrage dupa sine seceta si desertificare in unele zone ale globului si inundatii in altele.

Fenemenele meteorologice vor provoca migratii ale populatiilor afectate.

Pentru a opri acest scenariu de cosmar, comunitatea internationala trebuie sa reduca emisiile industriale de dioxid de carbon si sa cheltuiasca aproximativ un procent din produsul mondial brut, pentru investitiile de mediu. In caz contrar, atrage atentia studiul, pierderile pot fi de 20 de ori mai mari.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.