Incepe Saptamana Europeana a Energiei Durabile in Moldova

Investitiile in energia verde facute deja nu au efectele asteptate
Incepe Saptamana Europeana a Energiei Durabile in Moldova
Incepe Saptamana Europeana a Energiei Durabile in Moldova

In perioada 23 – 29 iunie 2014 va avea loc Saptamana Europeana a Energiei Durabile in Moldova. Acest eveniment este organizat pentru prima data in Republica Moldova.

Saptamana Europeana a Energiei Durabile se desfasoara sub genericul „Un pas mic din partea ta. Un pas mare pentru Europa”.

Saptamana Energetica isi propune organizarea unor „Zilele ale Energiei”, ce vor consta in actiuni de promovare a solutiilor de energie regenerabila si eficienta energetica. Scopul acestor evenimente este de a raspandi cele mai bune practici si de a inspira idei noi pentru dezvoltarea unui mediu mai durabil.

Republica Moldova lucreaza activ pentru consolidarea eficientei energetice in tara si promovarea utilizarii surselor regenerabile de energie si modernizarea infrastructurilor sale energetice.

Strategia energetica a Republicii Moldova pana in anul 2030 si Planului National de Actiune pentru promovarea energiei din surse regenerabile pentru perioada 2013 – 2020 stabilesc obiective ambitioase pentru promovarea energiei durabile in tara, ce se aliniaza obiectivelor UE cum ar fi:
• 20% din consumul de energie al tarii sa provina din surse regenerabile pana in 2020;
• Cel putin 10% din consumul total de combustibili sa fie biocombustibili;
• O reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu cel putin 25% sub nivelurile din 1990

Institutiile din Republica Moldova lucreaza in colaborare cu partenerii internationali pentru a atinge aceste obiective ambitioase, care vor contribui la o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera si a poluarii mediului, dar, de asemenea, ofera terenul pentru producerea de energie mai ieftina, mai sigura si durabila in tara. Aceasta este o provocare-cheie, care va aduce beneficii pentru toti cetatenii Republicii Moldova.

Acest eveniment se aliniaza la EU Energy Days, care se desfasoara in mai multe tari membre UE, incepand cu 2006, ca urmare a initiativei Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *