Usturoiul – un antibiotic natural care poate preveni chiar cancerul

Mancare traditionala gatita din produse ecologice din care sa nu lipseasca – pe cat posibil – usturoiul este recomandarea nutritionistilor maramureseni, mai ales acum cand fast food-urile si alimentele gen “take away” au invadat piata. Specialistii spun ca usturoiul este antibioticul natural care are numeroase calitati terapeutice, putand preveni boli dintre cele mai grave, cum…

Citește mai departe

Cele mai bune antibiotice din gradina

Usturoiul, ceapa, mararul, busuiocul, cimbrul si hreanul actioneaza asupra bacteriilor in acelasi mod ca si antibioticele. Spre deosebire de acestea, „medicamentele” din natura au mai putine efecte secundare. Considerat de foarte mult timp un „aliment-miracol”, usturoiul este recunoscut datorita continutului bogat in vitamine (complex B, C), in minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si…

Citește mai departe

Argintul – metal pretios si pentru sanatate

Argintul, un metal stralucitor folosit cu precadere pentru confectionarea bijuteriilor, prezinta o serie de proprietati benefice si pentru sanatate. Inainte de descoperirea antibioticelor, chirurgii suturau ranile pacientilor cu fire din argint, deoarece considerau ca acest metal pretios are proprietati benefice in prevenirea infectiilor. In timpul Primului Razboi Mondial, bandajele erau confectionate din fire de argint,…

Citește mai departe

Plopul negru, un antibiotic natural

De la plopul negru se folosesc in scopuri medicinale mai ales mugurii, valorificati pentru actiunea lor similara antibioticelor. Microelementele esentiale din rasina mugurilor de plop sunt aceleasi ca si cele din propolis: fier, zinc, cupru, cobalt, molibden, mangan, iod. De aceea, rasina mugurilor de plop se mai numeste propolis vegetal. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie,…

Citește mai departe

Hreanul – antibiotic natural

Hreanul este bogat in vitamine si minerale, iar medicii nutritionisti spun ca acest condiment este considerat un antibiotic natural, deoarece are proprietati benefice in lupta impotriva microbilor care ne pun in pericol sanatatea. In plus, prin compozitia sa, hreanul ajuta la distrugerea celulelor cancerigene din corp, iar specialistii spun ca, in cazul persoanelor bolnave de…

Citește mai departe
O zi fara carne, miscarea globala vine in Romania!

Carnea bio, o necunoscuta pentru tara noastra

In timp ce tarile dezvoltate se axeaza pe productia de carne ecologica, in Romania, acest segment lipseste cu desavarsire.In Romania nu exista decat o asociatie specializata pe cresterea animalelor pentru carne bio. Prin urmare, productia este aproape zero. Carnea de pe piata romaneasca se obtine de la animale crescute in sistem conventional, si nu ecologic…

Citește mai departe

Broccoli, folosit impotriva cancerului stomacal

Intr-un studiu recent al cercetatorilor americani, publicat in revista Cancer Prevention Research, se demonstreaza faptul ca alimentatia zilnica cu broccoli poate sa ofere o protectie eficienta impotriva cancerului stomacal. O substanta din broccoli, sulforafan, poate activa un numar de gene antioxidante si enzime din celulele sistemului imunitar. Aceeasi substanta stimuleaza producerea in intestine a unor…

Citește mai departe

Antibioticele din lactate

              Antibioticele sunt medicamente care inhiba dezvoltarea anumitor microorganisme si sunt foarte folosite in medicina veterinara, zootehnie si industria alimentara (exista aproximativ 2500 de preparate, care reprezinta 35% din totalul medicamentelor). In zootehnie, de exemplu, prin anii ’60-’70 erau utlizate fara nici un control stiintific, abia dupa 1970 administrarea acestora fiind restransa.                Folosite in…

Citește mai departe