Mai pu?ini poluan?i în apele din largul ?oastei de est a Australiei

Mai putini poluanti in apele din largul сoastei de est a Australiei

Nivelul de poluare a apelor din largul costei de est a Australiei a scazut considerabil, datorita reducerii principalilor agenti de poluare, precum pesticidele si sedimentele, in special datorita unei activitati agricole mai ecologice. Din aceste considerente, UNESCO nu a inclus Marea Bariera de Corali in lista Patrimoniului mondial aflat in pericol. „Deversarile de pesticide au…

Citește mai departe

Schimbarea climei si turismul

Se afirma adeseori ca fermierii se afla in prima linie a luptei cu incalzirea globala, traiul lor fiind dependent de vreme. Insa operatorii din domeniul turistic si proprietarii de statiuni turistice nu sunt mai putin dependenti, noteaza Elisabeth Rosenthal in articolul ei din cotidianul american „The International Herald Tribune”. Imaginati-va o statiune montana ale carei…

Citește mai departe

Amenintari pentru Triunghiul De Corali din sud-estul Asiei

Concluzia unui raport publicat de WWF , in conferinta mondiala despre Oceane este fara apel:Schimarea climei si poluarea risca, sa distruga recifurile de corali si ameninta 80% din resursele acvatice in Asia de sud-est. Cu ocazia conferintei mondiale despre oceane ,care s-a tinut saptamana trecuta la Manado in Indonezia , organizatia mediului WWF a publicat…

Citește mai departe

Jumatate dintre recifurile lumii vor fi declarate disparute

Dupa cum arata un bilant din 2008 publicat de Initiativa internationala pentru recifuri coraliene (ICRI) si de Initiativa franceza pentru recifuri coraliene (Ifrecor), 19% din recifurile mondiale au disparut dupa al doilea razboi mondial. Aproximativ jumatate dintre ele sunt amenintate sa dispara in urmatoarele decenii. La nivel mondial, peste 500 de milioane de persoane ar…

Citește mai departe

Jumatate din recifurile coralinelare au disparut, restul sunt in mare pericol

Perspectivele sunt sumbre pentru coralinelare, care alcatuiesc ecosistemele cele mai bogate, dar si cele mai fragile de pe planeta. Initiativa Internationala pentru recifurile coralinelare ( ICRI ) si Initiativa franceza pentru recifurile coralinelare ( Ifrecor ) au facut public, miercuri 18 februarie, bilantul mondial al starii lor. Aceasta munca a mobilizat timp de patru ani…

Citește mai departe

Incetinirea cresterii recifurilor de corali ingrijoreaza oamenii de stiinta

Cresterea numarului recifurilor de corali de-a lungul Marii Barierii de Corali a suferit o severa si neasteptata incetinire inca din 1990, fara precedent in ultimile patru secole, conform cercetatorilor. Cercetatorii au analizat rata de crestere a 328 de colonii de corali, 69 de recifuri individuale, in total 1250 de mile care formeaza Marea Bariera de…

Citește mai departe

Refacerea rezervelor de cod in Marea Nordului si Marea Celtica

Potrivit paginii web a Parlamentului European, pe 20 octombrie institutia a dezbatut un plan de refacere a rezervelor de cod in marea Nordului si Marea Celtica. Peste 70% din speciile de peste sunt fie exploatate la maxim, fie epuizate si exista riscul ca stocurile sa nu se mai poata reface pe cale naturala. „Trebuie sa conservam capacitatea continentului nostru de a se hrani si in viitor; trebuie sa ne hranim copiii si nepotii”, a spus presedintele Comisiei pentru Pescuit de la Parlamentul European, Philippe Morillon.

Citește mai departe