Idei de case independente energetic. Cum să ai o locuinţă cu facturi zero la energie

Idei de case independente energetic. Cum sa ai o locuinta cu facturi zero la energie

O locuinta din Romania poate deveni independenta din punct de vedere energetic cu o investitie medie de 15.000 de euro, sustin specialistii, insa costurile pot creste in functie de suprafata locuintei, in functie de pozitionarea acesteia, dar si de consumul de energie. AART Architects a proiectat „Casa pentru viata“, o casa ecologica si eficienta din…

Citește mai departe
Ferestrele inteligente reduc consumul de energie al cladirilor cu 20%

Ferestrele inteligente reduc consumul de energie al cladirilor cu 20%

Tehnologia CLIMAWIN a fost dezvoltata de IMM-uri daneze, irlandeze si germane printr-un proiect finantat de Uniunea Europeana Un consortiu alcatuit din trei producatori si distribuitori europeni de ferestre si sisteme de ventilatie a dezvoltat o noua tehnologie pentru ferestre eficiente energetic care economisesc caldura, destinate renovarii cladirilor rezidentiale si comerciale. In timpul iernii, prin ferestre…

Citește mai departe

5 Martie – Ziua Mondiala a Eficientei Energetice

Eficienta energetica este un termen foarte larg care se refera la multele modalitati prin care putem obtine acelasi beneficiu (lumina, incalzire, miscare, etc.) folosind mai putina energie. Domeniul acopera automobilele eficiente, becurile economice, practicile industriale imbunatatite, izolarea mai buna a caselor si o gama de alte tehnologii. Pentru ca economisirea energiei inseamna si economisirea banilor,…

Citește mai departe

Cum iti poti construi o casa verde

Acoperis din gazon cu arbusti, podele din bambus, panouri solare, izolatie termica, vopsele bio si geamuri cu protectie solara sunt materialele unei case eco. Un proiect al unei case cu o suprafata de 48 de metri patrati, cat mai ecologica, a fost creat de Romania Green Building Council (RGBC – in traducere, Consiliul Roman pentru…

Citește mai departe

Casa Pasiva Independenta Energetic

Conceptul de casa pasiva si trendul european O „casa pasiva” este o locuinta fara sistem de incalzire, energia termica fiind furnizata de catre un sistemul de ventilatie din locuinta. O casa pasiva standard contine o anvelopa exterioara foarte bine izolata termic, ferestre tamplarie lemn stratificat termoizolat si un sistem de ventilatie integrat, care elimina aerul…

Citește mai departe

Top cele mai reusite cladiri „verzi”

In general, construirea unei cladiri eco este perceputa ca fiind mult mai costisitoare. Un studiu recent, realizat de World Business Council for Sustainable Development, a relevat ca aceste costuri sunt supraestimate cu 300%, desi specialisti ai pietei imobiliare estimeaza ca pretul unei cladiri eco nu-l depaseste decat cu 17% pe cel al uneia obisnuite. Insa…

Citește mai departe