Colorantul din sucul galben provoaca alergii

Chimicalele din lichidele pe care le consumam frecvent sunt responsabile de aparitia unor probleme ale pielii si a catorva afectiuni respiratorii. Colorantii, conservantii, aromatizantii si indulcitorii din sucuri pot provoca alergii, si uneori pot agrava sau favoriza aparitia unor boli mai grave. In cazul alergiilor cauzate de bauturile racoritoare, reactiile cel mai des intalnite sunt…

Citește mai departe

Ce indulcitori sunt de preferat

Gustul dulce al alimentelor poate fi obtinut cu zaharuri naturale, natural-industriale sau folosind produse artificiale. Cea mai sanatoasa optiune este, fireste, cea naturala. Unii indulcitori de sinteza, precum zaharina si ciclamatii, sunt foarte contestati de specialistii in domeniu. Inlocuitorii artificiali ai zaharului pot fi fara calorii, categorie din care fac parte aspartamul (E 951), acesulfamul-K,…

Citește mai departe

Sanatatea este afectata de indulcitori

Indulcitorii chimici de sinteza nu afecteaza numai sanatatea consumatorilor, ei distrug si mediul inconjurator. O echipa de cercetatori de la Centrul pentru Tehnologia Apei din Germania a aratat ca, odata ajunsi in apa reziduala, indulcitorii nu pot fi distrusi, intorcandu-se chiar in apa potabila si in panza freatica. Cicla-matul de sodiu, acesulfamul K, zaharina, aspartamul…

Citește mai departe

Indulcitorii

Exista astazi o serie de produse, naturale sau sintetice, folosite pentru indulcirea produselor alimentare, medicamentoase si nu numai. Etalonul in raport cu care se apreciaza intensitatea gustului dulce al celorlalte substante este zaharoza.     Ciclamatii (de sodiu, de calciu, acidul ciclamic) sunt folositi in special de diabetici  si de persoanele care sufera de obezitate. In…

Citește mai departe

Mai multe E-uri in dulciuri

SEMNAL – Mezelurile ar putea contine mai multi nitriti si nitrati Dulciurile ar putea contine trei noi indulcitori artificiali, iar produsele din carne mai multi nitriti si nitrati, aditivi care pun in pericol sanatatea consumatorilor, potrivit unui proiect de ordin aflat in dezbatere publica. Potrivit ordinului, pe piata romaneasca a dulciurilor, produselor de patiserie-cofetarie si…

Citește mai departe